aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEΛ: Μπάμπιτς… κάθε 87 λεπτά!

AEΛ: Μπάμπιτς… κάθε 87 λεπτά!

TOY KΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στο ρετιρέ είναι η θέα! Η ΑΕΛ από το βράδυ της Τετάρτης πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας αφού επικράτησε της ΑΕΚ (3-1) με ανατροπή και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα του Απόλλωνα από την Ομόνοια. Η ΑΕΛ είχε και πάλι Μάτκο Μπάμπιτς!

Ο 22χρονος Κροάτης επιθετικός, που αποδεικνύεται λίρα εκατό, πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Έφθασε τα επτά γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ και εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος.

Ο Μπάμπιτς βλέπει δίχτυα κάθε 87 λεπτά. Αγωνίστηκε έως τώρα σε 11 αγώνες πρωταθλήματος, 7 ως βασικός και 4 ως αλλαγή, μετρώντας 615 λεπτά συμμετοχής. Τα γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΚ είναι τέτοια που καταδεικνύουν την ποιότητά του και φωνάζουν πως έχει το γκολ.

Σωστή τοποθέτηση και άγγιγμα της μπάλας. Παρόλο που προηγουμένως δεν είχε να επιδείξει κάτι το σπουδαίο, αγωνιζόμενος σε μικρές ομάδες της Κροατίας πλην της Ριέκα πριν πάρει τον δρόμο για την ΑΕΛ, ο Μπάμπιτς στα 22 του χρόνια δείχνει ικανός να αναδειχθεί σε κορυφαίο σκόρερ.

Στην ομάδα της Λεμεσού αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους, επενδύοντας στο πρόσωπο του νεαρού Κροάτη επιθετικού. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μπάμπιτς το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε και υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2025!

Η ομάδα του Κέρκεζ, με την εμφάνιση, τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία της στο ματς με την ΑΕΚ, επιβεβαίωσε πως είναι ικανή ακόμη και για τον τίτλο! Η ομαδικότητα, η συγκέντρωση στον στόχο και γενικά ο τρόπος λειτουργίας της ΑΕΛ φωνάζουν πως είναι ομάδα συνόλου. Οι γαλαζοκίτρινοι δουλεύουν πολύ στον αγωνιστικό χώρο, έχουν συνοχή και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας βγαίνουν στην επίθεση. Μπορούν να γίνουν δημιουργικοί, τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα με κάθετες μεταβιβάσεις. Την ίδια ώρα, αμύνονται σωστά, καλύπτουν χώρους και έχουν τον τρόπο να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα.

Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν η ένατη στο Τσίρειο. Η απόλυτη αξιοποίηση της έδρας αφού η ΑΕΛ μετρά το απόλυτο των βαθμών στην έδρα της και θα θελήσει να κάνει το ίδιο αύριο, φιλοξενώντας την Ομόνοια.

Άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο για τους γαλαζοκίτρινους, απέναντι σε μια ομάδα που επίσης είναι στα καλύτερά της. Ο Κέρκεζ, ουσιαστικά με μόνο μία προπόνηση, τη σημερινή αφού η χθεσινή περιλάμβανε αποκατάσταση, θα προετοιμάσει την ομάδα του για το αυριανό ντέρμπι. Δεν υπολογίζει και πάλι τους μόνιμα απόντες, Μεντόγεβιτς, Μπουνόζα και Έουλερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ