aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Από την ήττα προέκυψαν ζητήματα

ΑΕΛ: Από την ήττα προέκυψαν ζητήματα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας κλότσησε η ΑΕΛ το βράδυ της Παρασκευής. Ήταν η πέμπτη ήττα της λεμεσιανής ομάδας στο πρωτάθλημα, που έμεινε στους 38 βαθμούς. Η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ, παρόλο που ήταν καλύτερη και, παρά την προσπάθειά της έστω για την ισοφάριση, δεν είχε το γκολ.

Το ίδιο συνέβη και στην Πάφο, στην προηγούμενη ήττα της ΑΕΛ στις 7 Νοεμβρίου 2020. Δέχθηκε το γκολ νωρίτερα και στο δεύτερο ημίχρονο άσκησε πίεση και έψαξε, μάλιστα πιο έντονα τότε, το γκολ χωρίς αποτέλεσμα. Είναι ένα ζήτημα για την ομάδα της Λεμεσού οι κλειστές άμυνες και το πλήρωσε τις δύο τελευταίες φορές που έφυγε από το γήπεδο χωρίς βαθμολογικό κέρδος.

Το παιχνίδι μπορούσε να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά για την ΑΕΛ, εάν ο Ριέρα ευστοχούσε στο πέναλτι νωρίς στο παιχνίδι (16’). Θα υποχρέωνε τον αντίπαλο να διαφοροποιήσει το πλάνο του, να παίξει πιο επιθετικά και όχι να αμύνεται σθεναρά, όπως έκανε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Καλό μάθημα αποτελεί για την ΑΕΛ το προχθεσινό ματς, όπως είπε ο Κέρκεζ. Απομένει να δείξει στην πορεία ότι δεν θα πέσει ξανά στην παγίδα απέναντι σε κλειστή άμυνα.

Παράλληλα, φάνηκε πως η ΑΕΛ έχει κάποια θέματα στην άμυνά της. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Επίσης, στα πλείστα ματς που είχε απώλεια βαθμών πλήρωσε ατομικά λάθη. Ξεκάθαρα εντοπίζεται πρόβλημα κυρίως στο κέντρο της άμυνας, γεγονός που θα πρέπει να ήχησε εκ νέου καμπανάκι στον Κέρκεζ και τους συνεργάτες του. Ο τεχνικός της ΑΕΛ αναμένει τον Μπουνόζα, παρόλο που είναι άγνωστο σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστεί λόγω της μεγάλης αποχής του. Η προσθήκη στόπερ φαντάζει επιβεβλημένη, εάν η ΑΕΛ θέλει στο τέλος να πετύχει τους στόχους της.

Στην ομάδα της Λεμεσού, παρά τον προβληματισμό τους από την ήττα στο Παραλίμνι, όπως τονίζουν, ήδη γύρισαν σελίδα. Και όπως τόνισε ο Κέρκεζ, «ψηλά το κεφάλι, σκληρή δουλειά και θα έρθουν οι νίκες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ