aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αντίδραση με πρόκριση

ΑΕΛ: Αντίδραση με πρόκριση

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η τελευταία κάτοχος του κυπέλλου είναι η ΑΕΛ, το οποίο κατέκτησε πρόπερσι με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στον τελικό (2-0). Πέρσι, η διοργάνωση τερματίστηκε πρόωρα, όπως και το πρωτάθλημα, λόγω κορωνοϊού. Η ομάδα της Λεμεσού, λοιπόν, θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα και για να το πετύχει θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νέας Σαλαμίνας (18:00, Cytavision1), να βρεθεί στους «4» και απ’ εκεί στον τελικό. Μέχρι τότε, όμως, προέχει η πρόκριση σήμερα επί των ερυθρολεύκων, με την ΑΕΛ να έχει ως ασπίδα το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Τσίρειο.

Η ομάδα του Κέρκεζ θα θελήσει να βγάλει αντίδραση με πρόκριση, μετά την ήττα από την Ομόνοια στο Τσίρειο για το πρωτάθλημα. Να δείξει πως έμεινε ανεπηρέαστη και να παραμείνει σε διεκδίκηση και των δύο τίτλων. Πάει στο «Αμμόχωστος» με τη σφραγίδα στο χέρι, την οποία θέλει να κρατήσει σφικτά στα δικά της χέρια κα να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η βαθμολογική θέση της αντιπάλου της και το γεγονός ότι προέρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα το οποίο της έκανε δύσκολη τη ζωή στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, δεν παρασύρει κανένα στην ΑΕΛ. Γνωρίζουν ότι, η Νέα Σαλαμίνα έχει καλούς ποδοσφαιριστές και είναι ικανή για τη ζημιά εάν δεν την πάρεις στα σοβαρά. Πόσο μάλλον σήμερα που θα έχει στον πάγκο της νέο προπονητή, που θα θελήσει να αλλάξει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της. Παράλληλα οι παίκτες της θα θέλουν να δείξουν κάτι καλό στον προπονητή τους. Επίσης, η παρουσία της στον πρώτο αγώνα δεν περνά απαρατήρητη, γι’ αυτό και η ΑΕΛ πάει στο «Αμμόχωστος» διαβασμένη αλλά και υποψιασμένη.

Ο Κέρκεζ δεν υπολογίζει τους Αβντιγιάι, Σάντος και Γεωργίου, ενώ στη διάθεσή του βρίσκεται μετά από καιρό ο Παπαφώτης.

Την αναμέτρηση στο «Αμμόχωστος» θα διευθύνει ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, που θα έχει ως βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου, Μάριο Καλογήρου και 4ο τον Μάριο Αντωνίου. Στο VAR o Κυριάκος Χριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ