aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Άντεξε στα δύσκολα και δικαιώθηκε!

ΑΕΛ: Άντεξε στα δύσκολα και δικαιώθηκε!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για την ΑΕΛ, ο τίτλος της κυπελλούχου δεν διέφερε και πολύ από τον τίτλο του πρωταθλητή. Ακριβώς έτσι το νιώθουν και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό, που δικαιολογούν την τεράστια ικανοποίηση που επικρατεί στο στρατόπεδο των γαλαζοκίτρινων. Κατ’ αρχάς, η ΑΕΛ είχε πιο χαμηλό προϋπολογισμό από τον ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα, την Ομόνοια την Ανόρθωση, την ΑΕΚ και την Πάφος FC. Είχε ένα πρωτάρη προπονητή, ο οποίος πέρασε από αρκετές δοκιμασίες. Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχαιρε της εκτίμησης του κόσμου της ΑΕΛ, όμως δεν ήταν και το πιο εύκολο εγχείρημα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στο τέλος κατέκτησε το κύπελλο, νικώντας τους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος. Στα ημιτελικά έριξε εκτός τον Απόλλωνα και στον τελικό επικράτησε του ΑΠΟΕΛ.

Ο Βόσνιος προπονητής έχασε πολύ νωρίς δύο βασικούς του ποδοσφαιριστές (Τόρες και Μπενιτεθ), οι οποίοι θα έδιναν πολλές λύσεις. Η πορεία της ομάδας και του ιδίου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Θυμίζουμε πως η ΑΕΛ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, όμως οι δύο διαδοχικές ήττες (8η και 9η αγωνιστική) από τον Απόλλωνα (3-0) και την Νέα Σαλαμίνα (4-1), έφεραν δόση αμφισβήτησης. Οι γαλαζοκίτρινοι και η τεχνική ηγεσία δέχθηκαν τις πρώτες επικρίσεις, ενώ παραμονές των Χριστουγέννων ήλθε και η εντός έδρας ήττα από την Ανόρθωση (0-3).

Το κλίμα, ωστόσο, δεν χάλασε ποτέ και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή αλλά και στην στήριξη που είχε από τον πρόεδρο. Η ΑΕΛ ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα και έδειχνε πως είχε τις δυνατότητες να κρατήσει θέση για την Ευρώπη. Ήλθε όμως και η δεύτερη σειρά με χαμένα παιχνίδια και τα μουρμουρητά πύκνωσαν. Στις 23 Φεβρουαρίου, στην τελευταία αγωνιστική της Α’ φάσης του πρωταθλήματος, έχασε με 2-0 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ, ενώ μέτρησε στη συνέχεια άλλες τρεις ήττες από την ΑΕΚ (0-1), τον Απόλλωνα (0-3) και την Ομόνοια (1-3). Οι φωνές που ακούστηκαν τον Μάρτιο ήταν έντονες, αλλά καταλάγιασαν όταν η ΑΕΛ επανήλθε νικώντας στο «Αμμόχωστος» με 2-0 την Νέα Σαλαμίνα.

Η ΑΕΛ κρατήθηκε όρθια και σε αυτό έχει μεγάλο μερίδιο ο Ντούσαν Κέρκεζ, που έκανε μεν λάθη αλλά έβρισκε τον τρόπο να τα διορθώνει. Κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, να αποκλείσει σε διπλούς αγώνες τον Απόλλωνα στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στον τελικό έκανε την υπέρβαση, κατέκτησε δίκαια το κύπελλο και έδειξε πως, ότι κέρδισε ήταν με την αξία και την σκληρή δουλειά μιας ολόκληρης σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ