aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αήττητο και πρωτοπορία

ΑΕΛ: Αήττητο και πρωτοπορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άλλη επιλογή εκτός από τη νίκη δεν έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Μετά και την ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ, οι γαλαζοκίτρινοι εξακολουθούν να προηγούνται στη βαθμολογία και το σημερινό ματς με το Παραλίμνι, μέσα στο Τσίρειο, τους δίνει την ευκαιρία να παραμείνουν πρώτοι και μετά τη συμπλήρωση της 7ης αγωνιστικής. Εύκολος δεν θα είναι ο αγώνας και ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει ετοιμάσει την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τονίζοντας στους ποδοσφαιριστές του πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλό τους με κάθε σοβαρότητα.

Το ομαδικό πνεύμα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας είναι χαρακτηριστικά της φετινής ΑΕΛ, στοιχεία που θα προσπαθήσει να επιβάλει και το απόγευμα. Ο Βόσνιος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ζντραφκόφσκι, ο οποίος ήταν βασικός σε όλους τους αγώνες της ομάδας του. Η απουσία του αποτελεί ένα λεπτό σημείο για τη μεσαία γραμμή, καθώς έδεσε με τον Γκαθτανιάγα. Το ζητούμενο είναι να έχει την ίδια καλή απόδοση και ο αντικαταστάτης του Σκοπιανού, είτε αυτός είναι ο Σίλβα είτε ο Αντάμοβιτς. Θα επανέλθει ο Χουράδο, που δεν ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ θα προφυλαχθεί ο Μπενίτεθ που υποβάλλεται σε θεραπεία στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα διαφέρει σε δύο πρόσωπα, σε σχέση με τον τελευταίο της αγώνα στη Λευκωσία. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πρόσεκ και στα άκρα της άμυνας ο Ν. Τεϊσέιρα (δεξιά), με τον Γουίλερ (αριστερά). Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα διατηρηθεί με τους Λαφράνς και Α. Τεϊσέιρα. Σε ρόλο κεντρικού μέσου θα είναι ο Γκαζτανιάγα, με παρτενέρ του έναν από τους Σίλβα ή Αντάμοβιτς με επικρατέστερο τον πρώτο. Πιο μπροστά και πίσω από τον Χουράδο θα είναι ο Ντα Σίλβα, ενώ στα άκρα θα είναι ο Αβραάμ με τον Τόρες.

Δύσκολος και ξεχωριστός αγώνας

Για την ΑΕΛ ο σημερινός αγώνας είναι και δύσκολος και ξεχωριστός. Δύσκολος γιατί η Ένωση θα παραταχθεί πλήρης στη Λεμεσό και με πολύ ανεβασμένη την ψυχολογία, μετά το 1-1 με την Ανόρθωση στο «Τάσος Μάρκου». Δεν θα έχει καμιά σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Απόλλωνα στο Τσίρειο, όταν είχε 18 απουσίες. Συνεπώς οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ καλούνται να τρέξουν και να κυνηγήσουν την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, για να μην αφήσουν την αντίπαλό τους να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Είναι δε ξεχωριστό το παιχνίδι, γιατί με άλλη μια επιτυχία οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν ακόμη καλύτερη διάθεση για τη συνέχεια, καθώς ακολουθούν δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ