aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αυτοί δίνουν λύση στο γκολ

ΑΕΛ: Αυτοί δίνουν λύση στο γκολ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Κέβιν Λαφράνς, με το γκολ που πέτυχε στο ματς με τον Άρη, έγινε ο ένατος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για την ΑΕΛ. Ωστόσο, η είδηση δεν είναι πως στην πρώτη του παρουσία με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα o αμυντικός από την Αϊτή χρίστηκε σκόρερ, αλλά ότι από τα 13 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα της Λεμεσού, τα εννέα προήλθαν από μέσους και αμυντικούς ποδοσφαιριστές.

Παρόλο που προτεραιότητά τους είναι να κρατούν τους αντίπαλους μεσοεπιθετικούς μακριά από την εστία του Ρόμο και αυτό το πετυχαίνουν σε πολύ καλό βαθμό αφού η ΑΕΛ δέχθηκε μόλις δύο γκολ σε οκτώ αγώνες, δίνουν σημαντική λύση και στο σκοράρισμα. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Σαβάν και Σοάρες και από ένα οι Ζούνιορ, Σιέλης, Σόουζα, Μπουένο και Λαφράνς. Οι επιθετικοί που σκόραραν είναι μόλις δύο, ο Αρουαμπαρένα που έφθασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα και ο Μέσκα.

Η πολυφωνία στο σκοράρισμα συγκαταλέγεται στα θετικά της φετινής ΑΕΛ. Επίσης, οι γαλαζοκίτρινοι αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις στατικές φάσεις. Ο Πάμπος Χριστοδούλου αναμένει πως στον πίνακα των σκόρερ θα γραφτεί το όνομα και άλλων ποδοσφαιριστών. Και δεν έχει και τόση σημασία αν θα είναι επιθετικοί, μέσοι, αμυντικοί, φτάνει η ομάδα να παίρνει τη νίκη.

Στο μεταξύ, μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις, με την προσοχή να εστιάζεται στους Ζούνιορ και Χ. Κυριάκου. Οι δύο τους αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού, όμως αναμένεται να ανεβάσουν ρυθμό και να ακολουθήσουν το κανονικό πρόγραμμα. Ο Ζούνιορ είχε ένα βαρυφορτωμένο πρόγραμμα, γεγονός που του επέφερε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Αν και το πρόβλημά του δεν είναι σοβαρό, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και από το παιχνίδι με την ΑΕΖ, να πάρει ανάσες, καθώς στη συνέχεια ακολουθεί πρόγραμμα με παιχνίδια-ντέρμπι. Όσον αφορά στον Κυριάκου, είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια που ακολουθούν για να προφυλαχθεί ο Αϊρόσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ