aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αυτή τη φορά θέλει να είναι αλλιώς

ΑΕΛ: Αυτή τη φορά θέλει να είναι αλλιώς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Κάθε παιχνίδι και πόσο μάλλον ντέρμπι, αποτελεί πρόκληση για τους ποδοσφαιριστές που έχουν ως στόχο να φθάσουν στη νίκη. Στην ΑΕΛ, αφού έδωσαν και έχασαν τρία ντέρμπι, μοιάζουν με… πεινασμένοι υποδεχόμενοι την Ανόρθωση στο Τσίρειο (18:00).

Ο Κέρκεζ και οι παίκτες του θέλουν να αποφύγουν άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Αυτή τη φορά, στο πρώτο ντέρμπι στο Τσίρειο, εκεί που σε τέσσερις αγώνες μετρούν το απόλυτο των βαθμών,  θέλουν να βγουν νικητές.

Εξέλιξη που θα φέρει την ΑΕΛ στο -2 από τη σημερινή αντίπαλό της που βρίσκεται στην κορυφή και θα τονώσει το ηθικό ενόψει της εξίσου δύσκολης συνέχειας. Θα δώσει την Τετάρτη μονό αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Αρένα και θα ακολουθήσει το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Πρόκειται για το υψηλότερο εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει η ομάδα της Λεμεσού, από την στιγμή που η αντίπαλός της βρίσκεται στην κορυφή. Ο Κέρκεζ αφού «διάβασε» το παιχνίδι της Ανόρθωσης και μετά από δέκα αγώνες γνωρίζει τα δυνατά και τρωτά σημεία της, δούλεψε με τους παίκτες του και αναμένει να ανταποκριθούν στο μέγιστο βαθμό.

Στα προηγούμενα ντέρμπι η ΑΕΛ πλήρωσε κατά κύριο λόγο την αφλογιστία στο σκοράρισμα, κάτι που θέλει να αποφύγει σήμερα. Οι στατικές φάσεις είναι από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού της Ανόρθωσης και ο Βόσνιος προπονητής δούλεψε πολύ και σε αυτό τον τομέα.

Τέσσερις απουσίες μετρά η ΑΕΛ, με τους τρεις να είναι βασικές επιλογές. Δεν υπολογίζονται οι Μπουνόζα (τραυματίες), Σάντος, Μεντόγεβιτς (κάρτες) και Γκαζαριάν (λόγω κορωνοϊού). Έουλερ, Αβραάμ και Αντωνίου διεκδικούν μια θέση στα άκρα της άμυνας.

Ποιος από τους τρεις θα τη καλύψει, θα κριθεί από το ρόλο που θα επωμιστεί ο Κυριάκου που είναι ο σίγουρος. Εάν διατηρηθεί αριστερά τότε ο Αντωνίου θα παίξει δεξιά. Εάν όμως μετακινηθεί δεξιά, τη θέση διεκδικούν οι Έουλερ και Αβραάμ, με το δεύτερο να είναι επικρατέστερος αφού ο Βραζιλιάνος ήταν για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης.

Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Ράσο, Ζντραφκόσκι, Παπαφώτης, Ριέρα, Τόρες, Ντανίλο και Μαέ θα είναι οι υπόλοιποι εννιά στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ