aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΛ: Αυτή η επιμονή σου…

ΑΕΛ: Αυτή η επιμονή σου…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά από πέντε χρόνια, ο Μηνάς Αντωνίου επέστρεψε στην ομάδα από την οποίαν άρχισε την καριέρα του. Αφού έμεινε ελεύθερος αργά προψές από τον ΑΠΟΕΛ, υπέγραψε ακολούθως συμβόλαιο τριών χρόνων με την ΑΕΛ. Την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ήταν στον Νίκο & Σωκράτη Ερήμης, μετά πήγε στην ΑΕΖ, από εκεί στον Άρη, για να κάνει το μεγάλο άλμα το καλοκαίρι του 2017, όταν τον ενέταξε στο δυναμικό του ο σύλλογος της Λευκωσίας.

Το τελευταίο εξάμηνο της περασμένης σεζόν ήταν δανεικός στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, το καλοκαίρι επέστρεψε στους πρωταθλητές, αλλά δεν πήρε ευκαιρίες πρώτα από τον Πάολο Τραμετσάνι και έπειτα από τον Τόμας Ντολ. Έτσι, επέστρεψε μετά από επιμονή του, όπως και της διοίκησης του συλλόγου της Λεμεσού και του Ντούσαν Κέρκεζ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι πιο ώριμος από ποτέ και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ έχει στη διάθεσή της ακόμη μία αξιόπιστη λύση. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ, δεξιός εξτρέμ και δεύτερος σέντερ φορ.

Στην πρώτη του σεζόν (2017-18) στην ομάδα της Λευκωσίας κατέγραψε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όμως λίγο προτού τελειώσει το πρωτάθλημα τραυματίστηκε σοβαρά. Ήταν στις 17 Απριλίου του 2018,στο παιχνίδι με την Ομόνοια, όταν υπέστη μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού και προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματός του.

Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2018, ο Αντωνίου επέστρεψε σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, ωστόσο δεν πήρε ευκαιρία από τον Τραμετσάνι ώς τον Δεκέμβριο. Τον Ιανουάριο του 2019 ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στην Ένωση για να πάρει παιχνίδια και να βρει ρυθμό. Ο 25χρονος αναγεννήθηκε και στο εξαιρετικό εξάμηνο στο Παραλίμνι είχε 17 συμμετοχές (16 βασικός) και πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ευελπιστούν ότι ο Αντωνίου θα έχει ανάλογη παρουσία, με τον ίδιο να διψά για ποδόσφαιρο και δηλώνει έτοιμος αγωνιστικά για να συμπεριληφθεί στο πλάνο του νέου προπονητή του. Η τύχη το έφερε μάλιστα, ώστε το επόμενο παιχνίδι της νέας ομάδας του να είναι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. Πέραν του Αντωνίου, ο οποίος έχει προστεθεί στις επιλογές του Κέρκεζ, είναι έτοιμοι επίσης οι Γκοντάλ και Μαρκόσκι. Αντίθετα ο Αντάμοβιτς, ο οποίος έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, θα είναι εκτός πλάνου για δύο μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ