aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Υπάρχει λόγος...

ΑΕΚ: Υπάρχει λόγος…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει σκοπό να αλλάξει ποδοσφαιρική σχολή, εξ ου και η Ισπανία έχει προτεραιότητα αναφορικά με την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή. Εντούτοις, ο Άντρος Καραπατάκης και οι συνεργάτες του θα περιμένουν το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Ομόνοια και μετά θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Σε ενδεχόμενο νίκης, όχι μόνο δεν θα χαθεί και άλλο έδαφος, είναι πιθανό να μειωθεί η απόσταση από κάποιους εκ των προπορευόμενων. Έτσι, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, πρώτα για να κλείσει ο νέος τεχνικός διευθυντής, έπειτα να παρθεί απόφαση για τον νέο προπονητή και, τέλος, να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν οι χειμερινές μετεγγραφές. Με στόχο να είναι πανέτοιμη η ομάδα στο σχετικά βατό πρόγραμμα πρωταθλήματος του Ιανουαρίου: Ολυμπιακός (ΑΕΚ Αρένα), Εθνικός (Δασάκι), ΑΕΛ (ΑΕΚ Αρένα) και Ένωση Νέων Παραλιμνίου («Τάσος Μάρκου»).

Αντιθέτως, πιθανή ήττα από το «τριφύλλι» θα φέρει τους κιτρινοπράσινους 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ θα τους αποσπάσει και από άλλες ομάδες που προπορεύονται. Ακόμη και η ισοπαλία ίσως να μην αρκεί. Κάτι που, χωρίς να σημαίνει ότι θα υψωθεί λευκή σημαία, θα υποχρεώσει τους παράγοντες του συλλόγου της Λάρνακας να σκέφτονται περισσότερο τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν με όσο το δυνατόν χαμηλότερο ρίσκο. Γι’ αυτό και ίσως προτιμήσουν, σε αυτό το ενδεχόμενο, να κινηθούν με κάπως πιο αργά βήματα για να περιορίσουν την πιθανότητα λάθους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η διοίκηση της ΑΕΚ φροντίζει να εξετάζει και επιλογές με στόχο τη χειμερινή ενίσχυση. Θέλοντας να βρει έτοιμη βάση εργασίας ο διάδοχος του Άντερ Μουρίγιο, ώστε να μην αρχίσει από το μηδέν όταν θα προσληφθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ