aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Xάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος

ΑΕΚ: Xάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Σαφώς και δεν άρεσε η ήττα και η απόδοση που είχε η AEK -κυρίως- στο πρώτο μέρος.

Στην oμάδα της Λάρνακας, όμως, αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα, αφού αφενός -όπως τόνιζαν και πριν από το ντέρμπι με την Ομόνοια- ο δρόμος είναι μακρύς κι αφετέρου παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σε συνδυασμό ότι μέχρι και την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου όλες οι υπόλοιπες ομάδες που ακολουθούν έχουν να δώσουν μεταξύ τους ντέρμπι, ενώ η ομάδα της Λάρνακας θα έχει ένα πιο “βατό” πρόγραμμα, γίνεται αντιληπτό ότι η ευκαιρία που χάθηκε σήμερα -δηλαδή να αυξηθεί η διαφορά από τους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου- μπορεί και πάλι να αξιοποιηθεί τις επόμενες δύο αγωνιστικές.

Από την άλλη, ωστόσο, έβαλαν κι άλλες ομάδες στο κόλπο και πρέπει μέσα από τα δικά τους αποτελέσματα να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την τάξη.

Για την ώρα, το μόνο που λέγεται από επίσημα χείλη είναι ότι ήταν απλά μία ήττα από μία δυνατή ομάδα και σε μία δύσκολη έδρα, άρα κι εντός προγράμματος, και πως χάθηκε μία μάχη κι όχι ο πόλεμος.

Σαφώς, όμως, χρειάζεται να βρει το… αντίδοτο όταν ο αντίπαλος ακολουθεί την τακτική που ακολούθησε η Ομόνοια -πίεση ψηλά και στον τερματοφύλακα, βραχυκύκλωμα της μεσαίας γραμμής- αλλά και για τη μη αξιοποίηση του γεγονότος ότι η αντίπαλός της έπαιζε με ένα νεαρό κήπερ που με εξαίρεση το γκολ του Ακοράν δεν δοκίμασαν να τον… τεστάρουν με σουτ εκτός της περιοχής, ενώ δεν έβαλαν και πίεση στους όρσουλιτς και Καρλίτος που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο κέντρο της άμυνας.

Μέσα από αυτά τα “λάθη”, όπως τα εντόπισαν μερικά λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι παίκτες και τεχνική ηγεσία, πρέπει να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια έτσι ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και να μπορούν να ξεπερνούν τα εμπόδια που βρίσκουν στο δρόμο τους, προκειμένου στο τέλος και στο ταμείο που θα κάνουν το Μάιο να δικαιώσουν τις προσδοκίες όλων όσων βρίσκονται στο “κιτρινοπράσινο” οικοδόμημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ