aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τρέχει… εκατοστάρι ο Κόντε

ΑΕΚ: Τρέχει… εκατοστάρι ο Κόντε

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα που καλείται να κλείσει ο Αρνάλ Κόντε. Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ θέλει να βάλει αρχικά σε μία σειρά προτεραιότητας τις υποχρεώσεις και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν. Τη δεδομένη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα ομάδα του χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση και οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν και να την ανεβάσουν επίπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση.

Ο ερχομός του Καταλανού φέρνει διαφορετικό αέρα και αισιοδοξία στα ενδότερα του συλλόγου της Λάρνακας, όμως αυτό θα πρέπει να φανεί και στο γήπεδο. Η ΑΕΚ «φωνάζει» ότι χρειάζεται ενίσχυση και σύντομα θα ξεκαθαρίσει ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν για να έρθουν άλλοι. Πρώτο φαβορί για να δει την έξοδο είναι ο Ραούλ Ρουίθ, ενώ ακολουθεί ο Πλάνας.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση των Λαρνακέων δεν θα πει «όχι» σε ενδεχόμενο που ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ικανοποίησαν, έχουν πρόταση για να συνεχίσουν σε άλλην ομάδα την καριέρα τους.

Ασφαλώς, θα χρειαστεί και λίγες μέρες ο Κόντε για να έχει κάποιες συναντήσεις, ώστε να σχηματίσει όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο ξεκάθαρη εικόνα γίνεται για το ρόστερ. Ήδη, ο 39χρονος τεχνικός διευθυντής έχει δει παιχνίδια της ομάδας και έχει σχηματίσει μία πρώτη άποψη για το τι χρειάζεται. Θα γίνουν σταδιακά αρκετές αλλαγές και το γεγονός ότι το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι διάρκειας 2,5 χρόνων λέει πολλά και δείχνει πόσο πολύ πιστεύει η διοίκηση στον Αρνάλ Κόντε.

Από εκεί και πέρα, στα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει εξέλιξη και με την πρόσληψη αρχισκάουτερ. Θα είναι άτομο που γνωρίζει ο Κόντε και θα έχουν στενή συνεργασία. Έχουν ήδη γίνει κάποιες επαφές, αλλά ακόμη δεν υπάρχει οριστική κατάληξη. Με την κίνηση αυτή η ΑΕΚ ανοίγει νέο κεφάλαιο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της, μιας και τα τελευταία χρόνια δεν δούλευε με αρχισκάουτερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ