aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τους αγχώνει...

ΑΕΚ: Τους αγχώνει…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πρόκειται για την ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα την ΑΕΚ και της έχει κάνει τεράστια ζημιά. Η Νέα Σαλαμίνα έχει «χτίσει» πολύ καλή παράδοση απέναντι στην ομάδα της Λάρνακας και οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θέλουν να βάλουν ένα τέλος, αρχής γενομένης από τον μεθαυριανό αγώνα.

Παρά τα όποια προβλήματα θα έχει, στόχος είναι μόνο η νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία στην προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει πειστικά η ΑΕΚ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στις τελευταίες 13 συναντήσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες στο πρωτάθλημα, η Νέα Σαλαμίνα μετρά πέντε νίκες, τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα και τέσσερις νίκες έχει η ομάδα της Λάρνακας.

Η ΑΕΚ διεκδίκησε 39 βαθμούς και έχει πάρει μόλις 16. Δηλαδή μόνο από τη Νέα Σαλαμίνα έχασε 23 βαθμούς. Κάθε παιχνίδι βέβαια είναι διαφορετικό και γίνεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Η προϊστορία πολλές φορές δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, όμως πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έζησαν τα ματς με τη Νέα Σαλαμίνα τα τελευταία δύο με τρία χρόνια και υπάρχει μία κουβέντα γι’ αυτά στα αποδυτήρια.

Θα πρέπει να βρει και ο Ιδιάκεθ τον τρόπο να μη βγάλει άγχος και πίεση η ομάδα για τα αποτελέσματα στα ματς με τη Νέα Σαλαμίνα. Να τα σβήσει όλη η ομάδα από το μυαλό της και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν η ΑΕΚ δώσει συνέχεια στην τραγική εμφάνιση με τη Δόξα, τότε δεν έχει καμία τύχη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

Θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά για να πάρει αυτό που θέλει και θα πρέπει και ο Ιδιάκεθ να βρει τον τρόπο να πάρει περισσότερα από τους παίκτες του. Μέχρι στιγμής δεν τα κατάφερε και σίγουρα οι μαζεμένες απουσίες είναι ένα ελαφρυντικό, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα αυτό. Κάπου πρέπει και η ομάδα να βγάλει αντίδραση και προσωπικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ