aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το μοναδικό παράθυρο ελπίδας για Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ

ΑΕΚ: Το μοναδικό παράθυρο ελπίδας για Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για την ΑΕΚ που έχει βαθμολογικό μειονέκτημα στη μάχη του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, ούσα πέμπτη και εκτός κυπέλλου, η βελτίωση της συγκομιδής στα ντέρμπι είναι επιτακτική. Δεν έχει άλλη επιλογή, αφού θα δώσει 12 στις εναπομείνασες 14 αγωνιστικές, τέσσερις στην α’ και δέκα στη β’ φάση. Αυτό πάντοτε με την αίρεση της πιθανολογούμενης αλλαγής του στάτους των πλέι οφ.

Όπως και να έχει, ο απολογισμός των δύο νικών, μίας ισοπαλίας και πέντε ηττών απέναντι στο αποκαλούμενο «big 6», δίνει την απάντηση στο γιατί υστερεί σε σχέση με τις ομάδες που διώκει. Εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι για να ελπίζει σε ανατροπή δεδομένων θα χρειαστεί να μαζεύει περισσότερους βαθμούς στα μεγάλα παιχνίδια.

Αρχίζοντας από τα δύο που έχει μπροστά της, πρώτα με την Ανόρθωση στο ΑΕΚ Αρένα το ερχόμενο Σάββατο και έπειτα με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου. Παιχνίδια υψηλών εντάσεων με χρονική απόσταση τριών ημερών. Άλλο ένα γερό τεστ δηλαδή για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που θα μετρήσει δυνάμεις και αντοχές. Αν περάσει το διπλό τεστ θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να διεκδικήσει μία από τις θέσεις της τετράδας.

Θα είναι θετικό για τον Αυγουστή πάντως, αν έχει στη διάθεσή του όσο το δυνατό πιο «γεμάτο» έμψυχο δυναμικό για το παιχνίδι με τους κυανόλευκους της Αμμοχώστου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ πάντως, Κυριάκος Δημητρίου, άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας οι Φλοριάν Τολεμές και Νιλς Σούτερντεν, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Πάφος FC (4-1). Απέναντι στην Ανόρθωση θα αγωνιστεί και ο Ντανιέλ Μοϊσόφ, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του κόντρα στον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ