aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το μηδέν στέλλει μήνυμα

ΑΕΚ: Το μηδέν στέλλει μήνυμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα δίνει τίτλους… Στην ΑΕΚ μέχρι στιγμή, αν και το δείγμα είναι μικρό, δίνουν έμφαση στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Το «φωνάζουν» τα αποτελέσματά της στα τρία φιλικά που έδωσε μέχρι στιγμής. Επικράτησε της Ομόνοιας Αραδίππου με 4-0 της Δόξας με 2-0 και της Ανόρθωσης επίσης με 2-0. Στο πιο δυνατό τεστ, το προχθεσινό με την Ανόρθωση, έδειξε τι επιδιώκει ο Κανέδα, με τους ποδοσφαιριστές του να ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό.

Το μηδέν παθητικό σε τρεις αγώνες στέλλει το μήνυμα ότι, η ΑΕΚ θα δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα, γνωρίζοντας πως μπορεί να αυτό τον τρόπο να διακριθεί έχοντας παράλληλα και δεινότητα στο σκοράρισμα. Είναι πολύ νωρίς, όμως λέει κάτι αυτό το στοιχείο για την νέα ΑΕΚ που «χτίζει» ο Κανέδα και ακόμη έχει πολλά κενά στο ρόστερ της. Από το φιλικό απέναντι στην Ανόρθωση απουσίασε ο Τρισκόφσκι για προληπτικούς λόγους αλλά και ο Τόνιο λόγω ίωσης.

Από τα κέρδη του προχθεσινού νικηφόρου φιλικού απέναντι στην Ανόρθωση ήταν και ο νεαρός επιθετικός, Νίνος Κωνσταντίνου. Ο 20χρονος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στα δύο γκολ της ΑΕΚ αφού αρχικά σκόραρε και τρία λεπτά μετά έδωσε ασίστ στον Τολεμές. Ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ, δείχνει πολύ καλά στοιχεία στην προετοιμασία, ο Κανέδα τον πιστεύει και εάν συνεχίσει το ίδιος ενδέχεται να αποτελέσει την αποκάλυψε των κιτρινοπράσινων την επικείμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε ως εξής: Χριστοδούλου, Φερνάντες (46′ Τάντι), Μοϊσόφ (46′ Τρουγιόλς), Πλάνας (46′ Ιωάννου), Αντωνιάδης (46′ Γκονζάλεθ), Σπιρόφσκι (46′ Αναστασίου), Άμπραχαμ (46′ Ακοράν), Σπόλιαριτς (46′ Κάσες), Ναούμ, Κωνσταντίνου (46′ Μακρής), Φλοριάν (46′ Ράσπας).

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της στην Κακοπετρία. Επόμενο φιλικό παιχνίδι είναι την Τετάρτη με την Καρμιώτισσα και ακολούθως θα δώσει άλλο ένα δυνατό φιλικό την Κυριακή, αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο.

Εξελίξεις στο μετεγγραφικό τοπίο αναμένονται σύντομα για την ΑΕΚ. Αυτή η εβδομάδα αλλά πολύ περισσότερο η επόμενη, θα φέρει μαζεμένες ανακοινώσεις. Είναι ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπάρχει συμφωνία αλλά είτε διατηρούν συμβόλαιο μέχρι την 31η Ιουλίου είτε έχουν ακόμη υποχρεώσεις, δεν επιτρέπουν στην ΑΕΚ την επισημοποίηση των μετεγγραφών. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για συμφωνία σε αναπροσαρμογή συμβολαίων με τους υφιστάμενους ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ