aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEK: Το γερό χαρτί και ο οιωνός

AEK: Το γερό χαρτί και ο οιωνός

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ίδρωσε προψές ώσπου να καταβάλει την αντίσταση της Ομόνοιας η ΑΕΚ (0-1), όμως βρήκε τη λύση από το πιο γερό χαρτί της από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι έδωσε συνέχεια στην εκπληκτική ρέντα που τον συνοδεύει από τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα του στο τρέχον πρωτάθλημα και μάλιστα σε ντέρμπι. Ο Σκοπιανός έφτασε στα εφτά γκολ, αφού είχε σκοράρει και έξι φορές στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, όντας από τους σημαντικότερους συντελεστές στην είσοδο των κιτρινοπράσινων στους ομίλους.

Είναι λοιπόν άξια προσοχής η παραγωγικότητά του, καθώς αν συνεχίσει να βρίσκει στόχο με τον ίδιο ρυθμό, θα βάλει πλώρη για να κυνηγήσει την κορυφαία ατομική επίδοσή του στο σκοράρισμα. Την πέτυχε στη σεζόν 2016-17 όταν είχε 24 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Λαρνακέων. Τότε, όπως και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, άρχισε πετυχαίνοντας έξι γκολ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ίσως λοιπόν να πρόκειται για οιωνό ενόψει της συνέχειας.

Το σίγουρο είναι ότι με το γκολ που πέτυχε ο Τρισκόφσκι, χάρισε στην ΑΕΚ πολύτιμη νίκη. Κατ’ αρχάς, ήταν το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος 2018-19 γι’ αυτήν και όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να νικά μία ομάδα σε τέτοια παιχνίδια για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Έπειτα, έπρεπε να μπει στοπ στα αρνητικά αποτελέσματα μετά το 1-1 με τη Νέα Σαλαμίνα και την ήττα από τη Ζυρίχη με 0-1 στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ στο ΓΣΠ. Δύο αποτελέσματα που συνοδεύτηκαν από εμφανίσεις δυσανάλογες των προηγούμενων ματς. Ήταν σημαντικό λοιπόν να δοθεί απάντηση και προψές δόθηκε, έστω και με υψηλό βαθμό δυσκολίας, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της η ΑΕΚ. Μετά από εβδομάδα που περιλάμβανε τρία δύσκολα ματς (Νέα Σαλαμίνα, Ζυρίχη, Ομόνοια), στο τέλος της ημέρας έχει μεγαλύτερη σημασία το αποτέλεσμα απέναντι στο «τριφύλλι» σε σχέση με την παρουσία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ