aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το... μπαλάκι στον Τσάβι Ρόκα

ΑΕΚ: Το… μπαλάκι στον Τσάβι Ρόκα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το κεφάλαιο μετεγγραφικός σχεδιασμός απασχολεί τον Τσάβι Ρόκα, παρά το γεγονός ότι απομένουν δύο κρίσιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ανανεώθηκε το συμβόλαιο των Χόρχε Λαρένα και Τζοάν Τομάς. Απομένουν τρεις ποδοσφαιριστές, των οποίων θα λήξει η συμφωνία με το τέλος του μήνα. Πρόκειται για τους Νταβίδ Καταλά, Ηλία Χαραλάμπους και Βανσάν Λαμπάν.

Το νεότερο που προκύπτει είναι ότι οι δύο πρώτοι εξέφρασαν την επιθυμία να παραμείνουν στις τάξεις της ΑΕΚ. Ο 37χρονος Καταλά ζήτησε συμβόλαιο ακόμη ενός έτους για να τερματίσει την καριέρα του στην ομάδα της Λάρνακας σε έναν χρόνο. Γεγονός που προσθέτει πίεση στον Ρόκα, καθώς δεν είναι εύκολο να αρνηθεί κάτι τέτοιο σε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρόσφερε πολλά στην ομάδα από το 2012 που αποκτήθηκε.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Χαραλάμπους ζήτησε να συνεχίσει την καριέρα του στους κιτρινοπράσινους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναγνωρίζει πως στα 37 του (θα τα κλείσει τον Σεπτέμβριο), δεν θα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές. Ωστόσο, οι πλούσιες εμπειρίες του σε Ομόνοια, ΠΑΟΚ, Καρλσρούη και Βασλούι, μπορούν να αποδειχτούν πολύτιμες στην προσπάθεια της ΑΕΚ να συνεχίσει την πρωταγωνιστική παρουσία της.

Μετά την επιθυμία των δύο παικτών, το… μπαλάκι βρίσκεται στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου. Ο Καταλανός σκοπεύει να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας, αλλά δεν παραγνωρίζει την αξία, την προσφορά και τη θέλησή τους για παραμονή. Η απόφασή του παραμένει δύσκολη λοιπόν και πιθανό να εξαρτηθεί από ενδεχόμενη λύση συμβολαίου κάποιων από τους παίκτες που δεσμεύονται την επόμενη σεζόν.

Όσο για τον Λαμπάν, περιμένει και αυτός να μάθει τι θα γίνει. Παρά το γεγονός ότι είχε καλές εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται κοντά στα 33 του χρόνια και δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβραβευτεί από τον Ρόκα. Ο τελευταίος θα ζυγίσει τα δεδομένα με τους τρεις ποδοσφαιριστές και αναλόγως θα πράξει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ