aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Το 196-91 του Τζοάν Καρίγιο και το ποσοστό επιτυχίας

ΑΕΚ: Το 196-91 του Τζοάν Καρίγιο και το ποσοστό επιτυχίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ξέχωρα από την αποδέσμευση προπονητή σχεδόν με το «καλημέρα» και την άμεση ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, εντύπωση προκάλεσε η στροφή που έκαναν στην ΑΕΚ. Δηλαδή; Από τους νεαρούς ή λιγότερο έμπειρους προπονητές, αποφασίστηκε όπως εμπιστευτούν την ομάδα στα χέρια ενός «μπαρουτοκαπνισμένου» κόουτς. Ο Νταβίντ Κανέδα αποτελεί επισήμως (από χθες) παρελθόν και ο 52χρονος Τζοάν Καρίγιο πιάνει άμεσα δουλειά, με στόχο να περάσει τη δική του φιλοσοφία στο σύνολο. Αντίπαλος; Ο χρόνος…

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Αρνάλ Κόντε, διαπιστώνοντας πως κάτι δεν δούλευε σωστά, προετοίμασε το έδαφος και έδρασε αστραπιαία μετά την ήττα από την Ομόνοια. Εμπιστεύτηκε εκ νέου την ισπανική αγορά και ασφαλώς, ευελπιστεί ότι ο έμπειρος Καρίγιο (αυτή τη φορά) θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Ο νέος κόουτς της ΑΕΚ, μετά το τέλος της σεζόν 2019-20, όταν δηλαδή αποχώρησε από τη Φέχερβαρ, αναζητούσε τον επόμενο προπονητικό σταθμό. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα από την Ισπανία και δη τα τμήματα υποδομής της Εσπανιόλ.

Εργάστηκε σε Τζιρόνα, Eσπανιόλ και ακολούθως στη Βιντεοτόν (Ουγγαρία) ως βοηθός προπονητής και ακολούθως ως πρώτος, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος (σεζόν 2014-15). Επόμενοι σταθμοί η Αλμερία (Ισπανία), η Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία), η Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) και η Φέχερβαρ (Ουγγαρία). Το κοντέρ του γράφει 109 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο και συντελεστή τερμάτων 196-91. Μετρά ως κόουτς –πάντοτε- 59 νίκες (54%), 27 ισοπαλίες (25%) και 23 ήττες (21%).

Αξίζει να σημειωθεί πως παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΚ ο βοηθός προπονητής Χούλιο Μπανουέλος και τη θέση του αναλαμβάνει ο Ξαβιέρ Κολ. Προσελήφθη, επίσης, ως αναλυτής ο Ματίγιας Τσκούζι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ