aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Θυμήθηκε τα… παλιά!

ΑΕΚ: Θυμήθηκε τα… παλιά!

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε μόνιμο σκόρερ της ΑΕΚ τείνει να εξελιχθεί ο Ακοράν Ρέγιες! Μετά τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός πλάγιος επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό και στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα, χαρίζοντας στην ομάδα του υπερπολύτιμη νίκη (1-0). Ο 38χρονος ποδοσφαιριστής, με άψογο κατέβασμα της μπάλας και άπιαστο σουτ από διαγώνια θέση στο 54ο λεπτό, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρόμπερτ Βεσελόφσκι και «χάθηκε» στην αγκαλιά των συμπαικτών του. Σκόραρε στα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια των κιτρινοπράσινων, δείγμα της προσφοράς και της σημαντικότητάς του στο ρόστερ. Μετά από την περσινή κακή σεζόν, ο «γερόλυκος» Ακοράν φρόντισε να φρεσκάρει στο μυαλό όλων την αδιαμφισβήτητη αξία του.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που έφτασε στους 26 βαθμούς και μείωσε τις αποστάσεις από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα, σκόραρε και στο 39’ με τον Ματία Σπόλιαριτς, όμως μέσω του VAR ακυρώθηκε για φάουλ πριν από το γκολ. «Η ΑΕΚ για 60 λεπτά ήταν καλύτερη, κυρίαρχη και δίκαια κέρδισε», παραδέχθηκε ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Δαμιανού. Και δεν έχει, ασφαλώς, άδικο. Οι ερυθρόλευκοι κατέγραψαν τρεις καλές φάσεις για γκολ, εκ των οποίων μόλις η μία χαρακτηρίζεται κλασική, με τον Μπαρς Οσέι να μη νικά σε τετ α τετ τον Τόνι Ραμίρες (40΄). Το πρόβλημα στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο στη δημιουργία ήταν εμφανές. Όταν έμειναν πίσω στο σκορ, παρά τις εξωτερικές και εσωτερικές κινήσεις του κόουτς της Νέας Σαλαμίνας, δεν έβγαλαν την απαιτούμενη αντίδραση.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ πιο παραγωγικό από πλευράς φάσεων καθώς κατέγραψε έξι αξιόλογες στιγμές για γκολ ενώ στο δεύτερο τις μισές. Στο τελευταίο μάλιστα σκέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγούστη φάνηκε πως έμειναν από δυνάμεις και περιορίστηκαν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, χωρίς να κινδυνέψουν ιδιαίτερα από την αντίπαλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ