aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Θέλει να «δέσει» το… κανόνι της στη Λάρνακα!

ΑΕΚ: Θέλει να «δέσει» το… κανόνι της στη Λάρνακα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα μπορεί να μην εξελίσσεται ιδανικά για την ΑΕΚ, όμως είναι ιδανική για τον Ιβάν Τρισκόφσκι ο οποίος κάνει απίστευτα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος έχει σκοράρει οκτώ φορές. Σκοράρει κατά μέσο όρο, από την ημέρα που επέστρεψε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, περίπου δυο γκολ ανά παιχνίδι.

Τρελοί αριθμοί για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται συνήθως στην κορυφή, αλλά είτε στα «φτερά» είτε ως δεύτερος φορ. Η απουσία του Φλοριάν Τολεμές, μετά τον τραυματισμό του στο ματς κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα, είχε σκορπίσει ερωτηματικά στις τάξεις του συλλόγου για το τι θα γίνει με την επίθεση. Ο Γάλλος απουσιάζει ακόμη, αλλά κανείς δεν βιάζεται για να επιστρέψει εδώ και τώρα, καθώς ο Σκοπιανός είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και καλύπτει με το παραπάνω το κενό του Τολεμές.

Αν πάρουμε τα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν, τότε τα στατιστικά του είναι το ίδιο εντυπωσιακά. Σε συνολικά 36 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει πετύχει 20 γκολ. Ο… Ιβάν ο τρομερός μετρά 10 τέρματα σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα σε δυο ματς κυπέλλου, έχει μία συμμετοχή στο Σούπερ Καπ, 12 στο Γιουρόπα Λιγκ όπου έχει σκοράρει μάλιστα και οκτώ φορές, ενώ μετρά τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ με την Εθνική Σκοπίων.

Όπως και να το κάνουμε, αυτά τα στατιστικά προκαλούν θαυμασμό για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προσφορά στην ΑΕΚ τα τελευταία τρία χρόνια. Συνολικά σε 85 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει σκοράρει 42 τέρματα από την ημέρα που ήρθε. Ο Τρισκόφσκι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2020, όμως είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα επιδιώξει να τον κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο στη Λάρνακα. Ο ίδιος είναι χαρούμενος στην ΑΕΚ, είναι σε ομάδα που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται και αποτελεί σημαντικό και αναγκαίο κομμάτι της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ