aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τα «ψώνια» του Αυγούστου

ΑΕΚ: Τα «ψώνια» του Αυγούστου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο μετεγγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ, καθώς εφτά νέοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν στο ρόστερ της. Ακόμα υπάρχει δρόμος όμως, αφού ο Τσάβι Ρόκα φτιάχνει ομάδα που σε πολύ λίγα θα θυμίζει κάτι από τη λήξασα σεζόν. Όπως γράψαμε ξανά, συνηθίζει να κρατά το καλύτερο για το τέλος. Ή, τουλάχιστον, αυτό προσπαθεί να κάνει, γνωρίζοντας πως προς το τέλος του καλοκαιριού κάποιοι δύσκολοι στόχοι παρουσιάζονται πιο διαλλακτικοί, ρίχνοντας τις οικονομικές απαιτήσεις υπό το φάσμα να μη βρουν νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Η καλύτερη… ζαριά του Καταλανού τεχνικού διευθυντή ήταν στην αρχή της πρώτης θητείας του. Το καλοκαίρι του 2014 έκλεισε μετά τις 15 Αυγούστου τρεις πρωτοκλασάτες προσθήκες. Στις 20 του μήνα ήρθε ο Χόρχε Λαρένα, ενώ υπό το καθεστώς ανέργου αποκτήθηκαν τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη οι Χουάν Ορτίθ και Βάντερ Βιέιρα.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και τα επόμενα τρία καλοκαίρια, που βρισκόταν στην ΑΕΚ. Το προσπάθησε, αλλά δίχως την επιτυχία του πρώτου καλοκαιριού. Μεγαλύτερο όνομα ήταν ο Χαβιέρ Γκαρίδο, ο οποίος αποκτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2016. Το βιογραφικό του, ανάμεσα σε άλλα, έγραφε τα ονόματα Μάντεστερ Σίτι και Λάτσιο, γεγονός που «μιλούσε» από μόνο του. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι το πέρασμά του από τη Λάρνακα δεν ήταν αξιομνημόνευτο. Στις 21 του ίδιου μήνα και χρόνου έκλεισε το κενό του δεύτερου τερματοφύλακα με την απόκτηση του Αντώνη Γιωργαλλίδη.

Εάν λοιπόν ο Ρόκα δεν πάρει θετικές απαντήσεις από παίκτες πρώτης γραμμής σε θέσεις που θεωρεί «κλειδιά», θα κάνει ξανά το παιχνίδι της υπομονής. Απομένει να φανεί εάν στο πρώτο καλοκαίρι της δεύτερης θητείας του θα αντιγράψει εκείνο της πρώτης, πετυχαίνοντας διάνα στις τελευταίες επιλογές του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ