aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Τα 12 ντέρμπι που θέλει να γίνουν 15

ΑΕΚ: Τα 12 ντέρμπι που θέλει να γίνουν 15

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πρώτα το Παραλίμνι και μετά μόνο ντέρμπι. Η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Κυριακή τους βυσσινί στην «Αρένα» και ακολούθως θα έχει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα, αφού πέρα από τα 10 ντέρμπι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα κληθεί να δώσει άλλα δύο με τον ΑΠΟΕΛ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Δηλαδή δώδεκα ματς υψηλού βαθμού δυσκολίας, τα οποία θα θελήσει να γίνουν δεκαπέντε. Πώς; Να περάσει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και στον τελικό, να δώσει δηλαδή άλλα τρία παιχνίδια με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα.

Μετά το ματς της Κυριακής το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο για τους Λαρνακείς, αφού κάθε τρεις μέρες θα δίνουν κι ένα (δύσκολο) ματς. Τουλάχιστον έως τις 10 Μαρτίου αφού κάθε Σαββατοκύριακο θα δίνει αγώνα πρωταθλήματος και ενδιάμεσα θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο, στις 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου. Η ομάδα του Ιδιάκεθ καλείται να βαδίσει σε διπλό ταμπλό και να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να ανέβει βαθμολογικά στο πρωτάθλημα και παράλληλα να πάρει την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ και να βρεθεί στο καρέ του κυπέλλου.

Ας δούμε τι έκανε έως τώρα η ΑΕΚ στα δέκα ντέρμπι που έδωσε στο πρωτάθλημα με αντιπάλους τους Απόλλωνα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Ομόνοια και Ανόρθωση. Από τους 30 βαθμούς που διεκδίκησε, συγκέντρωσε τους 16, με απολογισμό 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Η συγκομιδή δεν κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλη, πήρε τους μισούς συν ένα βαθμούς.

Δεν κέρδισε τις ομάδες της Λεμεσού. Μέτρησε δυο ισοπαλίες με τον Απόλλωνα (0-0 και 3-3), ενώ με την ΑΕΛ είχε μια ισοπαλία (0-0) και μια ήττα (0-1). Με τον ΑΠΟΕΛ, νίκη (1-0) και ισοπαλία (2-2), με την Ομόνοια, νίκη και ήττα με το ίδιο σκορ (1-0) και μόνο επί της Ανόρθωσης μέτρησε στα δυο μεταξύ τους ματς ισάριθμες νίκες (2-1, 3-0).

Οι Λαρνακείς, λοιπόν, θα επιδιώξουν πέρα από το να φθάσουν μέχρι τέλους τα 15 ντέρμπι και να δηλώσουν το «παρών» τους στον τελικό και να διεκδικήσουν το τρόπαιο, τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή και να διασφαλίσουν μέσω πρωταθλήματος ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να διεκδικήσουν και τον τίτλο, παρόλο που με τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα (είναι στο -11 από την κορυφή) φαντάζει δύσκολο. Μαθηματικά, όμως, ελπίζει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ