aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Στον… δρόμο για τους επόμενους

ΑΕΚ: Στον… δρόμο για τους επόμενους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η δημιουργία ενός συνόλου σχεδόν από το μηδέν απαιτεί χειρισμούς που θα συνάδουν με το διαθέσιμο μπάτζετ. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, κινείται ο Τσάβι Ρόκα στην ΑΕΚ, ενημερώνοντας τη διοίκηση για τις εξελίξεις που προκύπτουν. Το εγχείρημα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή δεν είναι εύκολο και ασφαλώς έχει περιορισμούς.

Εδώ και καιρό ετοίμασε λίστα με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα, έριξε δίχτυα, έβγαλε… ψάρια στη στεριά (Ολατούνζι, Εγγλέζου, Τιάγκο) και πάει για τα επόμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αλήθεια είναι πως έριξε «δολώματα» για να βγάλει ακόμα μεγαλύτερα «ψάρια» στη στεριά, ωστόσο η προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Παράδειγμα; Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου.

Έγινε κουβέντα σε διοικητικό επίπεδο μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις των μαυροπράσινων φρέναραν κάθε συζήτηση. Ο Κύπριος διεθνής εξτρέμ αρέσει στον Ρόκα, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Εκτός κι αν διαφοροποιηθεί κάτι στην πορεία.

Οι συζητήσεις με παίκτες που κρίθηκε ότι ταιριάζουν στο πλάνο και μπορούν να προσφέρουν ασφαλώς δεν περιορίζονται στην εγχώρια αγορά. Μετά τον Ισπανό ακραίο αμυντικό Γκαρσία, αφήνεται να νοηθεί ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση κι άλλων ξένων παικτών. Αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν δηλαδή εκπνεύσει η συνεργασία με την ομάδα τους, θα ανοίξει ο δρόμος για να υπογράψουν και να ανακοινωθούν.

Στην ΑΕΚ δίνουν προτεραιότητα στην απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα, δύο (τουλάχιστον) στόπερ, ενός επιτελικού μέσου και δύο εξτρέμ. Ωστόσο στο μικροσκόπιο του Ρόκα βρίσκονται και παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις, οπότε αναλόγως της πορείας των συζητήσεων θα προκύψουν οριστικές εξελίξεις. Όπως γράψαμε προσφάτως, εξάλλου, οι Λαρνακείς πάνε για ρεκόρ μετεγγραφών στην ιστορία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ