aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Στον αστερισμό του… τακουνιού»

ΑΕΚ: «Στον αστερισμό του… τακουνιού»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Θα μπορούσε να ‘ναι κι η παράσταση «στον αστερισμό του… τακουνιού». Δύο τακουνάκια έκλεψαν την παράσταση στη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Οι Λαρνακείς πήραν το τρίποντο με 3-1 κυρίως χάρις στην έμπνευση του Τολεμές και του Τρισκόφσκι να κάνουν μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ενέργειες. Διατηρήθηκαν έτσι σε απόσταση βολής από την τετράδα και στοχεύουν να ψαλιδίσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά με την έναρξη των πλέι οφ.

Λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου (51’) κι ενώ η ΑΕΚ ήταν αγχωμένη λόγω του 1-1 στο ημίχρονο, ο Φλοριάν Τολεμές πέτυχε ένα από τα ωραιότερα τέρματα της καριέρας του. Είναι και πολλά… Ο Ακοράν πάλεψε μέσα στην περιοχή των Αχνιωτών, η μπάλα κόντραρε και ο Γάλλος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πανέμορφο τακουνάκι. Στο 84’, κι ενώ η ΑΕΚ είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μοϊσόφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (μάλλον τραβηγμένη), ο Τρισκόφσκι εκμεταλλεύθηκε την «γκέλα» του Μπογκαντίνοφ στην έξοδο και με τακουνάκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Ναράνχο. Πιο… έτοιμο δεν γινόταν, αφού το μόνο που έκανε ο Ισπανός επιθετικός ήταν να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία από ένα μέτρο.

Το τελικό 3-1 απέδωσε δικαιοσύνη, αν και στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν ήταν ουσιαστική. Είχε την κατοχή, ήταν πιο απαιτητική, αλλά της έλειψε η ουσία. Σκόραρε μια φορά, στο 19’ όταν μετά από μεταβίβαση του Γκονζάλεθ, ο μετρ του είδους Ιβάν Τρισκόφσκι έπιασε «αδιάβαστο» τον Μπογκαντίνοφ που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του. Οι Αχνιώτες ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 23’ με κεφαλιά ψαράκι του Μάριου Ηλία (μετά από σέντρα του Ζάκπα), αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν αποτελεσματικά. Γι’ αυτό, εξάλλου, και η τύχη του αγώνα κρίθηκε από τα τακουνάκια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ