aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Στο αεροπλάνο με μπόλικα κίνητρα στις αποσκευές

ΑΕΚ: Στο αεροπλάνο με μπόλικα κίνητρα στις αποσκευές

ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑΞΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Στο αεροπλάνο με προορισμό το Ράζγκραντ της Βουλγαρίας μπαίνει στις 14:00 η αποστολή της ΑΕΚ, η οποία το βράδυ της Πέμπτης (22:00) θα αντιμετωπίσει τη Λουντογκόρετς, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων (1-1) στο ΓΣΠ.

Μαθηματικά υπάρχουν, είναι όμως λίγες οι πιθανότητες πρόκρισης των Λαρνακέων στη φάση των «32». Το γεγονός πως μετά από τρεις αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει ένα βαθμό (όπως και η προσεχής της αντίπαλος), σε συνδυασμό με το ότι ανάμεσα στους τρεις αγώνες που έδωσε ήταν κι οι δύο πιο βατοί -θεωρητικά- από τους έξι, οι εντός έδρας με Ζυρίχη και Λουντογκόρετς, δεν αφήνει πολλές ελπίδες.

Με τους Ελβετούς στους εννέα βαθμούς και τη Λεβερκούζεν στους έξι, η κυπριακή ομάδα θα χρειαστεί, λογικά, να κάνει τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που εκκρεμούν. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα δεν στερείται κινήτρων ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης. Καταρχάς, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως από τη στιγμή που μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες, οι ποδοσφαιριστές θα τις διεκδικήσουν, καθώς γνωρίζουν καλά πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν τελειώνει πριν από την ώρα του.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως πρόκειται για αγώνα ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης από μόνο του αποτελεί κίνητρο, ενώ προσθέτουμε σ’ αυτό και το ότι η ΑΕΚ θα ψάξει την πρώτη της φετινή νίκη σ’ αυτή τη φάση, μετά τις ήττες από Ζυρίχη (1-0 στο ΓΣΠ) και Λεβερκούζεν (4-2 στη Γερμανία), αλλά και την πρόσφατη ισοπαλία στη Λευκωσία με τη Λουντογκόρετς. Παράλληλα, ενδεχόμενη νίκη στο Ράζγκραντ θα είναι η πρώτη για την ομάδα της Λάρνακας σε εκτός έδρας παιχνίδι ομίλου ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε πως η μοναδική νίκη της σε όμιλο ήρθε στην πρώτη της παρουσία (2011-12), με τη Μακάμπι Χάιφα στο ΓΣΠ (2-1).

Στα εκτός έδρας παιχνίδια τότε είχε χάσει 1-0 από τους Ισραηλινούς και 3-1 από τη Στεάουα, ενώ πήρε ισοπαλία (0-0) στη Γερμανία από τη Σάλκε. Τότε, ολοκλήρωσε τον όμιλο με πέντε βαθμούς (πήρε ισοπαλία και με τη Στεάουα στο ΓΣΠ, 1-1), έτσι το να καταρρίψει εκείνη την επίδοση στα φετινά εναπομείναντα παιχνίδια μπορεί να αποτελέσει επιπρόσθετο κίνητρο. Ας μην ξεχνάμε, τέλος, το οικονομικό, μιας κι η UEFA πριμοδοτεί τις ομάδες με ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ (570.000) για κάθε νίκη σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, που αντιστοιχεί, πάνω-κάτω, στο 15% του ετήσιου προϋπολογισμού της ΑΕΚ.

Προπόνηση… και αεροδρόμιο

Μετά το ρεπό της Δευτέρας, η ΑΕΚ, που προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα (1-0 από την ΑΕΛ στη Λάρνακα) θα προπονηθεί σήμερα το πρωί στην Κύπρο, πριν αναχωρήσει για τη Βουλγαρία. Από την αποστολή θα απουσιάσουν οι Λαμπάν και Ρουσιάς, που είναι εκτός λίστας, όπως κι ο Αντωνιάδης, που ακόμη χρειάζεται χρόνο, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Κάσες. Η ομάδα της Λάρνακας θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της την Τετάρτη με προπόνηση στις 19:00, ενώ μία ώρα προηγουμένως θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Αντόνι Ιραόλα κι ένας ποδοσφαιριστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ