aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Στις προκλήσεις λένε όλοι «ναι»

ΑΕΚ: Στις προκλήσεις λένε όλοι «ναι»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η νέα σεζόν ανοίγεται διάπλατα μπροστά της. Μετά το fan day και την παρουσίαση του ρόστερ της, όπου στάληκαν και τα ανάλογα μηνύματα, η ΑΕΚ μπαίνει στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με τον αγώνα στην Ιρλανδία κόντρα στην Ντάντλακ, με τον 2ο προκριματικό γύρο να προβάλλει στον ορίζοντα. Προπονητές, παίκτες, διοίκηση, είπαν όλοι με ένα στόμα, «στις προκλήσεις λέμε ναι», στην προχθεσινή όμορφη βραδιά που διοργάνωσε η διοίκηση στο «ΑΕΚ Αρένα».

Η ΑΕΚ λοιπόν μπαίνει στη νέα σεζόν γεμάτη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση πως θα έχει την ίδια και γιατί όχι καλύτερη χρονιά από την περσινή. Επόμενος σταθμός για την ομάδα της Λάρνακας η Ιρλανδία και ο αγώνας της ερχόμενης εβδομάδας με την Ντάντλακ, η οποία για την ιστορία να πούμε ότι έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια για το παιγνίδι αυτό. Δείγμα της σημασίας αλλά και του ενδιαφέροντος από τους οπαδούς της ομάδας, η οποία προσδοκεί να κάνει την υπέρβαση απέναντι στους κιτρινοπράσινους. Βέβαια στην ΑΕΚ παρά τις αναποδιές που της προέκυψαν στον δρόμο (τραυματισμός Καταλά, Αντωνιάδη, οι ενοχλήσεις του Τολεμές) θέλουν να έχουν ένα όσο γίνεται πιο μακρινό ταξίδι στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Καταλά δημιουργεί ένα πονοκόφαλο για την τεχνική ηγεσία, ωστόσο υπάρχουν οι λύσεις (Μοϊσόφ, Γκονθάλεθ), ενώ αν δεν προλάβει τον πρώτο αγώνα ο Τολεμές, ο Γιάννου θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης. Ο Αντόνι Ιραόλα, μέσα από τις τελευταίες προπονήσεις θα πάρει τις αποφάσεις του, ως προς τα πρόσωπα και το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του στον αγώνα. Η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει αύριο για την Ιρλανδία, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει την τελευταία της προπόνηση πριν τον αγώνα και εκεί ίσως ο Ισπανός τεχνικός να πάρει και τις τελικές του αποφάσεις. Ο Ιραόλα δήλωσε στην παρουσίαση του ρόστερ της ομάδας: «Είμαστε οικογένεια από την πρώτη μέρα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς η νέα σεζόν. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας για να χαίρεται την ομάδα και εντός και εκτός γηπέδου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ