aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Στη Γερμανία για τη σούπερ έκπληξη

ΑΕΚ: Στη Γερμανία για τη σούπερ έκπληξη

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

(ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΕΑΚ)

Τα πάντα πάνε πρίμα στην ΑΕΚ, όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων. Η λαρνακιώτικη ομάδα χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, γίνεται πιο ανταγωνιστική και διεκδικητική, με αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας να αποτελούν οι τελευταίες επιτυχίες. Σε περίοδο πέντε μηνών κατάφερε να βάλει στην τροπαιοθήκη της δύο τίτλους (κύπελλο, σούπερ καπ), ενώ στη μέχρι τώρα ιστορία της μετρούσε μόλις έναν (το κύπελλο του 2004). Επιπλέον, κατάφερε να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου πλέον στόχος είναι να ξεπεράσει τη συγκομιδή βαθμών που είχε στην πρώτη της παρουσία, τη σεζόν 2011-12, όταν είχε μαζέψει πέντε βαθμούς, με απολογισμό μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Κλειδί σ’ αυτή την προσπάθειά της αποτελεί το παιχνίδι στην «Μπάι Αρένα», το βράδυ της Πέμπτης (19:55 ώρα Κύπρου), απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Λαρνακείς στην πρεμιέρα έχασαν από τη Ζυρίχη (1-0 με τέρμα από το σημείο του πέναλτι) και επιζητούν την έκπληξη στη Γερμανία, κόντρα στο φαβορί και πρωτοπόρο του ομίλου (κέρδισε εκτός έδρας με 3-2 τη Λουντογκόρετς στην 1η αγωνιστική) για να ελπίζουν στο πιο πετυχημένο σενάριο, αυτό της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ήδη η αποστολή της ΑΕΚ, από χθες το απόγευμα, βρίσκεται στην Κολωνία, πόλη στην οποία θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες για τους σκοπούς του παιχνιδιού. Ο τεχνικός της ομάδας, Άντονι Ιραόλα, είναι αναγκασμένος να σπάσει τη βασική οκτάδα παικτών που χρησιμοποίησε σε όλα τα προηγούμενα εφτά ευρωπαϊκά παιχνίδια (έξι στα προκριματικά και έναν στη πρεμιέρα των ομίλων), μιας και αναγκαστικά δεν μπορεί να υπολογίζει στον Χόρχε Λαρένα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα του σούπερ καπ με τον ΑΠΟΕΛ. Ο 37χρονος Ισπανός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο ζυγωματικό και πλέον θα μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένεται να μείνει εκτός ενδεκάδας κάποιος από την υπόλοιπη οκτάδα την οποία απαρτίζουν οι Τόνιο, Ιγκόρ, Γκονζάλες, Χέφελ, Ακοράν, Τριτσκόφσκι και Γιάννου.

Πέραν του Λαρένα, εκτός επιλογών είναι, επίσης, οι τραυματίες Αντωνιάδης, Ιωάννου και Λαμπάν (ούτως ή αλλιώς δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα), ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Τέτε και Φλοριάν. Η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν από το παιχνίδι θα γίνει απόψε  στο γήπεδο του αγώνα στις 19:30 (ώρα Κύπρου) και θα είναι ανοικτή για 15 λεπτά για το κοινό και τους δημοσιογράφους. Μία ώρα προηγουμένως (18:30), θα μιλήσουν στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής Άντονι Ιραόλα και ένας ποδοσφαιριστής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ