aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Σαν άλλοι Τρισκόφσκι, σαν άλλοι Τολεμές

ΑΕΚ: Σαν άλλοι Τρισκόφσκι, σαν άλλοι Τολεμές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ευστοχία του Άντερ Μουρίγιο στις χειμερινές μετεγγραφές είναι ανάμεσα στις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάει καλύτερα η ΑΕΚ, στη μετέπειτα πορεία της κατά την τρέχουσα σεζόν. Θα είναι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος μάλιστα, αν πετύχει το απόλυτο στις επιλογές του, βλέποντας τους Λουίς Σάστρε (φωτό δεξιά), Ντάνι Ακίνο και Τζέφρεν Σουάρες να τον δικαιώνουν. Κάτι που δεν έγινε ποτέ σε κάποιον από τους προηγούμενους Ιανουαρίους, από τη σεζόν της επιστροφής στην Α’ Κατηγορία (2010-11). Εντούτοις, είναι γεγονός ότι δημιούργησε καλή παράδοση στα χειμωνιάτικα ψώνια.

Αρκεί να αναφερθούν τα ονόματα Γκόρκα Πιντάδο (2011), Άλεξ ντα Σίλβα (2012), Τζοάν Τομάς, Τσάντο (2013), Ζόρζε Μοντέιρο (2015), Ντάνιελ Μοϊσόφ, Ιβάν Τρισκόφσκι (2016), Έκτορ Χέφελ, Φλοριάν Τολεμές (2017) και Απόστολος Γιάννου (2018). Ο χρόνος θα δείξει, φυσικά, αν η φετινή τριανδρία θα προσθέσει το όνομά της σε κάποια αντίστοιχη μελλοντική λίστα, με τις επιτυχημένες χειμερινές μετεγγραφές των κιτρινοπρασίνων.

Σαφέστατα, αν γίνει αυτό, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα είναι ιδιαίτερα ευτυχής. Διότι αν και υπάρχει απόσταση 10, 11 και 12 βαθμών, αντιστοίχως από τον τρίτο Απόλλωνα, τη δεύτερη ΑΕΛ και τον πρώτο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει για να την ψαλλιδίσει. Σε βαθμό που θα της επιτρέψει να ελπίζει ότι μέσω των πλέι οφ διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, που κατέχει προς το παρόν. Επίσης, είναι στη μέση και η προσπάθεια υπεράσπισης της περσινής κατάκτησης του κυπέλλου. Στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλει λοιπόν, στηρίζει αρκετά στους τρεις νεοφερμένους, περιμένοντας πως θα προσδώσουν νέα αγωνιστικά στοιχεία και περισσότερη φρεσκάδα.

Προς το παρόν, οι Σάστρε, Ακίνο και Σουάρες δεν έχουν καταφέρει να προκαλέσουν θόρυβο στις λίγες συμμετοχές τους με την κιτρινοπράσινη φανέλα. Ωστόσο, επιλέγοντάς τους, ο Μουρίγιο περιμένει πως σύντομα θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυστυχώς, θύμα τραυματισμού έγινε με το καλημέρα ο Σάστρε, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ντεμπούτο του και έκτοτε δεν αγωνίστηκε. Οι Λαρνακείς εύχονται, όμως, πως η συνέχεια θα είναι διαφορετική για τον νεοαποκτηθέντα ανασταλτικό χαφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ