aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ρίχνει αριστερά τον Γκαρσία

ΑΕΚ: Ρίχνει αριστερά τον Γκαρσία

TΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με… χίλια «τρέχει» ο προγραμματισμός στην ΑΕΚ. Μετά την απόκτηση του 21χρονου επιθετικού Βίκτορ Ολουέμι Ολατούνζι με τη μορφή δανεισμού για δύο χρόνια από τη Λάγος Νιγηρίας, χθες «έσκασε» η δεύτερη προσθήκη. Οι Λαρνακείς ανακοίνωσαν την καταρχήν συμφωνία με τον Άνχελ Γκαρσία, ο οποίος θα έρθει στην Κύπρο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής.

Ο 28χρονος δυναμικός Ισπανός πλάγιος αμυντικός υπογράφει συμβόλαιο τριών ετών και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Εννοείται πως ο Τσάβι Ρόκα γνωρίζει πολύ καλά τον συμπατριώτη του και θεωρεί πως έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να δώσει τις προσδοκώμενες λύσεις στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής.

Ο Γκαρσία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης. Από το 2012 έως το 2014 αγωνίσθηκε στην τρίτη ομάδα της «βασίλισσας» και ακολούθως για τρεις σερί σεζόν στη δεύτερη ομάδα της Βαγιαδολίδ, μετρώντας σχεδόν φουλ συμμετοχές. Προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα της Βαγιαδολίδ το καλοκαίρι του 2015, καταγράφοντας 36 αγώνες στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι τα μισά της σεζόν 2017-18. Βλέπετε, το δεύτερο μισό της εν λόγω αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε στην Κουλτουράλ Λεονέσα (13 παιχνίδια) και τον Ιανουάριο του 2019 άνοιξε τα «φτερά» του για την Πολωνία. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τα χρώματα της Βίσλα Πλοκ, με το κοντέρ του να γράφει 65 ματς. Γενικώς, στη μέχρι στιγμής καριέρα του έπαιξε σε 229 επίσημα παιχνίδια και σκόραρε 19 φορές.

Υπενθυμίζουμε πως η ΑΕΚ έχει βρει τη «χρυσή τομή» και με τον 27χρονο Βενεζουελάνο επιθετικό Χοσέ Ρόμο. Με την ολοκλήρωση των συμβατικών δεσμεύσεων του παίκτη με την Καρμιώτισσα, θα προκύψει η σχετική ανακοίνωση των κιτρονοπράσινων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με άλλους παίκτες από την κυπριακή και την ξένη αγορά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ