aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ψάχνει για «γιατρικό» στα χαφ

ΑΕΚ: Ψάχνει για «γιατρικό» στα χαφ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να πάρει μπρος η ΑΕΚ και να παρουσιάσει ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών, εννοείται πως επιβάλλεται η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση αρκετών ποδοσφαιριστών και πρωτίστως, να «δέσουν» μεταξύ τους, αποτυπώνοντας στον αγωνιστικό χώρο τη φιλοσοφία πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το σύνολο κατά τη λήξασα μετεγγραφικό περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Λαρνακείς δυσλειτουργούν κυρίως στην ανάπτυξη και πολύ περισσότερο στη μεταφορά της μπάλας υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ξέχωρα από τους αμυντικούς και τους πλάγιους επιθετικούς ή τον σχηματισμό με τριάδα στην οπισθοφυλακή, οι κιτρινοπράσινοι δεν είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι, με την απουσία ενός ποδοσφαιριστή που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην «καρδιά» της μεσαίας γραμμής να είναι εμφανής. Ένας Χόρχε Λαρένα, δηλαδή, ή ένας Έκτορ Χέφελ στα… καλά του. Παίκτες που θα κρατήσουν μπάλα, θα τη μοιράσουν σωστά και έξυπνα στους συμπαίκτες τους, αποτυπώνοντας εν τέλει την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να περάσει ο προπονητής.

Είναι εμφανές, επίσης, ότι ο Στεφάν Σπιρόφσκι προσπαθεί και μάλιστα πάρα πολύ. Πλην όμως, παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Πρόκειται για παίκτη που αποτελεί «κλειδί» και το απέδειξε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Κέρδισε πολλές μάχες, άφησε το «στίγμα» του στο κέντρο και μάλιστα, πέτυχε ένα όμορφο γκολ. Κουβαλά καλές παραστάσεις και στην ΑΕΚ, προφανώς, κρίθηκε πως πληροί τα κριτήρια.

Αγωνίστηκε στη Χάποελ Τελ Αβίβ, όντας βασικότατο στέλεχος και μετρώντας 24 συμμετοχές και 6 γκολ ενώ προηγουμένως, έπαιξε στην ουγγρική Φερεντσβάρος με την οποία κατέγραψε 46 εμφανίσεις και επίσης 6  τέρματα. Εκτός από τον 30χρονο διεθνή Σκοπιανό, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Όπως είναι για παράδειγμα οι  Σπόλιαριτς, Αμπραχαμ, Χέιτλι και η λύση του νεαρού Αναστασίου. Κανένας εξ αυτών όμως δεν έκανε μέχρι στιγμής τη διαφορά.

Γενικώς, ο Τζοάν Καρίγιο έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του ώστε να δώσει νέα πνοή στην ΑΕΚ. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και οι διακυμάνσεις στις επιδόσεις της ομάδας εντός κι εκτός έδρας, κρούουν έντονα τον καμπανάκι.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα προπονηθούν σήμερα και ακολούθως, θα πάρουν ρεπό. Ο Τζοάν Καρίγιο, προτίμησε να αποφορτίσει τους παίκτες, να ξεκουραστούν και επιστρέφοντας στις προπονήσεις θα θέσει σε εφαρμογή το δικό του πλάνο ώστε να βελτιωθούν οι αγωνιστικές αδυναμίες. Δεν έχει διευθετηθεί φιλικό παιχνίδι, σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από πλευράς των Λαρνακέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ