aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Προσγείωση» στο πραγματικό της στόχο

ΑΕΚ: «Προσγείωση» στο πραγματικό της στόχο

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Η ήττα πάντα είναι ήττα, όμως και από τέτοια αποτελέσματα μαθαίνει μια ομάδα. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της ΑΕΚ στον αγώνα στην «Μπάι Αρένα» απέναντι στη Λεβερκούζεν για το Γιουρόπα Λιγκ. Οι κιτρινοπράσινοι κοίταξαν, από το πρώτο λεπτό, στα μάτια τη μεγάλη αντίπαλό τους και πάλεψαν μέχρι το τελικό σφύριγμα για να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν τα κατάφεραν. Παρά το γεγονός ότι πέτυχαν δύο τέρματα στο άνδρο του φαβορί του 1ου ομίλου, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν μπόρεσε να επιβληθεί των Λαρνακέων και μπορούσαν τα πράγματα να ήταν καλύτερα, εντούτοις δέχθηκε γκολ σε καίρια χρονικά σημεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Το άκουσμα του 4-2 αδικεί τους κιτρινοπρασίνους, αλλά έχουν την ευχέρεια να κτίσουν στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν στη Γερμανία. Το ότι παρουσιάστηκαν με περίσσιο πάθος και με μεγάλη ανταγωνιστικότητα στην «Μπάι Αρένα», απέναντι σε μία ομάδα με πλούσιο ρόστερ (το τρίτο πιο ακριβό στην Μπουντεσλίγκα μετά τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ) και ήταν ζωντανοί μέχρι το τέλος, τα λέει όλα.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στις δύο πρώτες αγωνιστικές του 1ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, η Ζυρίχη και η Λεβερκούζεν με έξι βαθμούς έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για να μπορέσει η ΑΕΚ να ξαναμπεί στο παιχνίδι της πρόκρισης θα πρέπει να έχει, όσο γίνεται περισσότερο βαθμολογικό κέρδος από τους δύο αγώνες που ακολουθούν με τη Λουντογκόρετς (25/10 εκτός και 08/11 εντός). Στο ευκταίο σενάριο που θα πετύχει το απόλυτο, αναλόγως και των αποτελεσμάτων στις αναμετρήσεις μεταξύ των άλλων δύο ομάδων, θα αυξήσει τις πιθανότητές της για να κάνει το επόμενο βήμα.

Προς το παρόν, η ΑΕΚ καλείται να επανέλθει στην κυπριακή πραγματικότητα. Με την επιστροφή της αποστολής της ομάδας στη χώρα μας, οι σκέψεις άμεσα στράφηκαν στο αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Ερμή στο «Αμμόχωστος» (19:00). Η καλή πορεία στο πρωτάθλημα είναι ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Αντόνι Ιραόλα αυτή τη στιγμή.

Εξάλλου, η ευρωπαϊκή επιτυχία έχει επιτευχθεί, πλέον ό,τι πετύχει η ομάδα της Λάρνακας θα είναι έξτρα πόντοι στο γόητρο και το πρεστίζ της. Αν έρθει και η πρόκριση ακόμη καλύτερα. Η ΑΕΚ μεγαλώνει και για να παραμείνει σταθερή σ’ αυτή την ανοδική πορεία, θα πρέπει να έχει και συνέχεια στις επιτυχίες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ