aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Προεδρική σκούπα!

ΑΕΚ: Προεδρική σκούπα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όσο και να ήθελε να τους στηρίξει, τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις δεν άφηναν άλλα περιθώρια στη διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε χθες τριπλή αποχώρηση! Ο προπονητής Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο τεχνικός διευθυντής Άντερ Μουρίγιο και ο βοηθός προπονητής Μάριο Χιμπανέλ αποτελούν και επίσημα παρελθόν μετά την ήττα από τον Απόλλωνα, την άσχημη εμφάνιση, αλλά και την απαίτηση του κόσμου γι’ αλλαγές. Μάλιστα, μικρή μερίδα φιλάθλων περίμενε την αποστολή στο ΑΕΚ Αρένα το βράδυ της Κυριακής, αποδοκιμάζοντας προπονητή και παίκτες.

Η αρχή έγινε με τη λύση της συνεργασίας με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ με τη διοίκηση να ανακοινώνει: «Η Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Eυχαριστούμε τον Βάσκο προπονητή για τις υπηρεσίες και την προσφορά του στην ομάδα μας σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους και του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Μαζί με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ αποχωρεί και ο βοηθός προπονητής Μάριο Χιμπανέλ».

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση για τον Μουρίγιο, με περισσότερο συναίσθημα: «H Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, Άντερ Μουρίγιο. Υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός για έναν άνθρωπο όπως τον Άντερ, που ήρθε στην ομάδα μας το 2011 και πρόσφερε πάρα πολλά, αρχικά ως ποδοσφαιριστής για μία εφταετία και ακολούθως ως τεχνικός διευθυντής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ επιθυμεί να του πει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεισφορά του στις επιτυχίες που είχε η ομάδα μας αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα τις δύο συμμετοχές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Άντερ θα συνεχίσει να είναι και μετά την αποχώρησή του παντοτινό μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοικτή. Του ευχόμαστε ολόψυχα κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία».

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί προσωρινός προπονητής έχει αναλάβει ο Ηλίας Χαραλάμπους, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο στον αγώνα με την Πάφο και πιθανόν και για το παιχνίδι με την Ομόνοια πριν τα Χριστούγεννα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση δεν θα πάρει βεβιασμένη απόφαση για τον νέο προπονητή. Ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν θα γίνει πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για να φέρει τον νέο προπονητή ή αν θα αλλάξει κάπως το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας. Επίσημα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και το δεδομένο είναι ότι η ΑΕΚ συνεχίζει με τον Ηλία Χαραλάμπους, ο οποίος χθες πραγματοποίησε και την προπόνηση της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ