aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Πληγωμένη κι αναγκασμένη…

ΑΕΚ: Πληγωμένη κι αναγκασμένη…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Για μία ακόμη αγωνιστική η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να παραταχθεί έχοντας πολλές και σημαντικές απουσίες κόντρα στον Εθνικό Άχνας. Όπως και να το κάνουμε, όταν τα προβλήματα είναι μαζεμένα και συνεχόμενα, δεν είναι καθόλου εύκολο για την τεχνική ηγεσία να βρει τη φόρμουλα.

Εκτός πλάνου για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι Τολεμές, Ακοράν, Χέφελ, Μοϊσόφ και Κίβενι, οι οποίοι είναι τραυματίες. Επίσης δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Νάτσο Κάσες και Τέτε. Τέλος, την τελευταία στιγμή θα κριθεί αν θα είναι στην αποστολή ο Τάντι, ο οποίος ακόμη και να είναι στη διάθεση του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Δεν θέλει ο Βάσκος τεχνικός να ρισκάρει άλλον τραυματισμό έχοντας ήδη ένα γεμάτο απουσιολόγιο.

Όπως είναι τα δεδομένα λοιπόν, το πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί το 3-5-2 από πλευράς ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο και την τριάδα της άμυνας θα αποτελούν οι Γκονθάλεθ, Τρουγιόλς και Κάρλες Πλάνας. Στη μεσαία γραμμή οι επικρατέστεροι είναι οι Σάστρε, Σπόλιαριτς και Φιόλιτς, αριστερά θα είναι ο Ιωάννου και δεξιά ο Ρουίθ. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινούνται οι Γιάννου και Τρισκόφσκι. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Φακούντο Γκαρσία που μπορεί να δώσει λύσεις και βοήθειες είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στη μεσαία γραμμή.

Το παιχνίδι για την ΑΕΚ είναι σημαντικό, μιας και προέρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες και έχασε έδαφος. Δεν θέλει με τίποτα να βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση και θέλει να δείξει χαρακτήρα εξασφαλίζοντας το τρίποντο που θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Και αυτό γιατί θα φέρει ηρεμία στην ομάδα της Λάρνακας ενόψει και της διακοπής που θα προκύψει, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ο χρόνος σε παίκτες που είναι τραυματίες να αποθεραπευτούν και να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό. Έτσι, τυχόν επιτυχία θα φέρει άλλον αέρα στην ομάδα της Λάρνακας και δίχως αμφιβολία θα ανακουφίσει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τους συνεργάτες του.

Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες έχουν μεγαλώσει τη σημασία του αποψινού παιχνιδιού για την ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή τοποθέτηση του Κυριάκου Δημητρίου: «Πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε πως μία επιτυχία αλλάζει την ψυχολογία. Έπειτα θα έχουμε ένα διάστημα να προετοιμαστούμε υπό τις σωστές προϋποθέσεις για την επανέναρξη». Εννοώντας ασφαλώς ότι η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για να επιστρέψουν οι τραυματίες.

Ο Δημητρίου πάντως έδειξε πως ο αποψινός αντίπαλος της ΑΕΚ αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα: «Είχαμε δείγμα από τον Εθνικό, όταν παίξαμε το φιλικό. Κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά ο Γιώτης (σ.σ.: Εγκωμίτης). Χρειάζεται μέγιστη προσοχή από όλους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ