aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Πλέον κρατά και τα δύο... σχοινιά

ΑΕΚ: Πλέον κρατά και τα δύο… σχοινιά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αγχώθηκε, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος κατάφερε με το εξαιρετικό γκολ του Ιγκόρ Σίλβα να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ με 1-0 κόντρα στην ΑΕΛ και να μειώσει τη διαφορά από την τρίτη θέση στο -3. Άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας της Λάρνακας ήθελαν πάρα πολύ το τρίποντο, καθώς ήταν η ιδανική ευκαιρία να πλησιάσουν σε θέση Ευρώπης.

Ο πανηγυρισμός του προέδρου Άντρου Καραπατάκη και το ξέσπασμά του «φωτογραφίζουν» τη θέληση και το πάθος που υπήρχε για το τρίποντο. Η ΑΕΚ τα κατάφερε παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο καλό ποδόσφαιρο και πλέον έχει στα χέρια της την εξασφάλιση θέση στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του πρωταθλήματος.

Μπορεί να κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις, όμως το γεγονός ότι κράτησε το μηδέν σε ένα ακόμη παιχνίδι αυτό λέει πολλά. Η ομάδα της Λάρνακας, από την ημέρα που ήρθε ο Ιδιάκεθ, δέχθηκε μόνο τρία γκολ. Όλα από τον ΑΠΟΕΛ (2-2 πρωτάθλημα, 1-1 κύπελλο). Αν καταφέρει και τερματίσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που τη δεδομένη στιγμή είναι ο στόχος στο πρωτάθλημα, θα έχει σίγουρο εισιτήριο για την Ευρώπη.

Ο Ιγκόρ Σίλβα με το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΛ έγινε ο 13ος διαφορετικός σκόρερ για την ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ένας σημαντικός αριθμός, μιας και το να παίρνει γκολ η ομάδα από διαφορετικούς σκόρερ είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί το μεγαλύτερο κουπί φέτος να το έχει τραβήξει ο Τρισκόφσκι, όμως υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που γίνεται.

Με το τρίποντο που πήρε η ΑΕΚ από την ΑΕΛ έχει μειώσει και τη διαφορά από την πρώτη θέση στο -8. Σίγουρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει η ομάδα της Λάρνακας να κάνει μία τέτοια αντεπίθεση και να φτάσει πάνω από την τρίτη θέση, όμως αν συνεχίσει με νίκες, και αν οι προπορευόμενοι έχουν απώλειες, ίσως καταφέρει να διεκδικήσει και κάτι περισσότερο. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, οι Λαρνακείς αφήνουν την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στην άκρη και επικεντρώνονται στο πολύ μεγάλο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ