aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Πήρε τον… αέρα του ΑΠΟΕΛ στην Αρένα

ΑΕΚ: Πήρε τον… αέρα του ΑΠΟΕΛ στην Αρένα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για το επικείμενο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και γίνεται προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Στο ΑΕΚ Αρένα άλλωστε έχει καταφέρει να πάρει σπουδαίες νίκες απέναντι σε διεκδικητές του τίτλου και το ίδιο στοχεύει να κάνει στο ματς της 10ης αγωνιστικής. Με την παρουσία της τα τελευταία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα, ειδικά από την ανέγερση του νεόδμητου γηπέδου της, εδραιώθηκε στο γκρουπ των ομάδων με πρωταγωνιστικούς στόχους, ενώ δεν είναι τυχαίο που ελάχιστες ομάδες κατάφεραν να τη νικήσουν στο νέο σπίτι της.

Ο προσεχής αντίπαλός της θα φιλοξενηθεί για πέμπτη φορά από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το γήπεδο. Η ΑΕΚ πήρε τρεις νίκες, ένα ματς έληξε ισόπαλο και μία φορά επικράτησαν οι γαλαζοκίτρινοι. Μάλιστα, η μοναδική ήττα από τον ΑΠΟΕΛ ήταν στο ματς της περασμένης σεζόν, όταν η ομάδα της Λάρνακας είχε το μυαλό της στο κύπελλο και παρέταξε ενδεκάδα με πολλές αλλαγές. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κιτρινοπράσινοι έχουν αποκτήσει δυναμική απέναντι στον προσεχή αντίπαλό τους και ψυχολογία νικητών απέναντί τους. Με αυτή την ψυχολογία θα κατέβουν και το Σάββατο στο γήπεδο, με στόχο να πάρουν μία σπουδαία νίκη που θα τους διατηρήσει στα ψηλά. Μάλιστα, ακολουθεί και ένα δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας ματς και ενδεχόμενη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ θα είναι ό,τι καλύτερο ενόψει της συνέχειας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα, με τον Ντάνιελ Μοϊσόφ να απέχει της χθεσινής προπόνησης και τον Μάριο Αντωνιάδη να ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμό άρχισε η ΑΕΚ την προετοιμασία της για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο Αντόνι Ιραόλα δεν υπολογίζει στον Σκοπιανό σέντερ μπακ, ο οποίος υπέστη πρόσφατα υποτροπή, ενώ ο Κύπριος ακραίος αμυντικός, στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι αποστολή για ψυχολογικούς λόγους. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται οι Τομάς και Κάσες που προπονούνται κανονικά. Ο μοναδικός απών από τη χθεσινή προπόνηση ήταν ο Τρισκόφσκι, ο οποίος είχε το βράδυ της Δευτέρας υποχρεώσεις με την Εθνική Σκοπίων και σήμερα θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ