aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Όταν τα λόγια γίνονται πράξεις…

ΑΕΚ: Όταν τα λόγια γίνονται πράξεις…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

«Επενδύοντας στο μέλλον. Το αθλητικό κέντρο της ακαδημίας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του». Με αυτά τα λίγα-λόγια η ΑΕΚ ενημέρωσε χθες τον κόσμο της για την ολοκλήρωση των έργων στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού κέντρου των Ακαδημιών της, που έγινε πίσω από τα δικαστήρια της Λάρνακας. Και επειδή δεν είναι μόνο το προπονητικό κέντρο αλλά και το ΑΕΚ Αρένα που απασχολεί τον κόσμο της ΑΕΚ, έχουμε το σχετικό ρεπορτάζ.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ακαδημίας στο νέο προπονητικό κέντρο και το μόνο που μένει είναι η επίπλωση και άλλοι εξοπλισμοί αποδυτηρίων, που θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται περίπου στο 1.200.000 ευρώ. Περίπου 470.000 ευρώ πήρε ως επιχορήγηση από τον ΚΟΑ η ΑΕΚ, άλλες 300.000 ευρώ ήρθαν από την ΟΥΕΦΑ που μοιράζονται στις ομάδες για επένδυση στις ακαδημίες, κάποια βγήκαν από τον προϋπολογισμό του συλλόγου, ενώ υπάρχουν και οι μεγάλες εισφορές από συγκεκριμένους ΑΕΚτζήδες.

Το Αθλητικό κέντρο των ακαδημιών περιλαμβάνει αποδυτήρια ομάδων, ιατρείο, αποδυτήρια διαιτητών, γήπεδο ποδοσφαίρου και επιπρόσθετους χώροι πρακτικής εξάσκησης. Επίσης, θα γίνει καντίνα πάνω από τα αποδυτήρια. Θα είναι roof garden και καφετερία, όπου θα μπορούν οι γονείς και οι αθλητές να βλέπουν ποδόσφαιρο και την ίδια ώρα να απολαμβάνουν την Αλυκή Λάρνακας, τη θάλασσα και το αστικό δάσος. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο το έργο από κάθε άποψη.

Περνάμε τώρα στο ΑΕΚ Αρένα, για το οποίο ο σύλλογος της Λάρνακας δεν έχει βγει σε προσφορές για την τελευταία φάση του και που θα καταστήσει το γήπεδο κατηγορίας «4». Αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία λεπτομερειών από τους μελετητές για να βγουν προσφορές. Υπάρχουν πολλοί μελετητές και με το που θα συγχρονιστούν όλα, δεν αποκλείεται και ώς το τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου να βγει επίσημα η ΑΕΚ σε προσφορές. Τα έργα εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με τον νέο χρόνο.

Η τελευταία φάση περιλαμβάνει αναβάθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, νέοι χώροι για τα τηλεοπτικά συνεργεία που πρέπει να πάνε πιο ψηλά, το στέγαστρο της δυτικής κερκίδας και χώρους φιλοξενίας. Θα γίνουν επίσης και όσα χρειάζονται για να μπορεί το ΑΕΚ Αρένα να φιλοξενήσει αγώνες ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στόχος είναι τα έργα να ολοκληρωθούν ώς το καλοκαίρι του 2020, όμως κανείς δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να εγγυηθεί κάτι τέτοιο, αν και η προσπάθεια και ο στόχος αυτός θα είναι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ περιμετρικά του γηπέδου πιθανότατα ώς το τέλος του χρόνου να ολοκληρωθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολύ πιθανό σε ένα χρόνο από σήμερα η Αρένα να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα, η ανέγερση προπονητικού κέντρου ακαδημιών και η ολοκλήρωση των έργων στο ΑΕΚ Αρένα, δείχνουν για μία ακόμη φορά το πόσο μεθοδικά και επαγγελματικά δουλεύει η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη. Μία διοίκηση που κάνει τα λόγια πράξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ