ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ
Σαν χθες, η ΑΕΚ πετύχαινε μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες στην ιστορία της. Με γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι στο 89΄ κέρδισε με 1-0 τη Σπαρτάκ Μόσχας (4/8/2016), αποκλείοντας την πλούσια ομάδα της Μόσχας, αφού ο πρώτος αγώνας είχε λήξει 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ήταν δίχως αμφιβολία μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα της Λάρνακας, αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Απέναντι στη Γάνδη, ομάδα με μεγαλύτερο προϋπολογισμό, η οποία πριν δυο χρόνια έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας την Τότεναμ στο Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να κάνει άλλη μια φορά την έκπληξη. Οι Βέλγοι δεν αποτελούν τεράστιο φόβητρο, διαθέτουν όμως ένα σύνολο με ποιότητα, απαιτήσεις, στοχεύοντας στην είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης. Το γεγονός ότι κόντρα στη Βιτορούλ πέτυχαν επτά γκολ σε δυο παιχνίδια δείχνει ότι διαθέτουν τρομερή ποιότητα επιθετικά. Τόσα όμως δεν πέτυχε και η ΑΕΚ απέναντι στη Λέφσκι;
Η προσεχής αντίπαλος δείχνει τρωτή αμυντικά, μιας και στα εν λόγω δυο ματς έχει δεχθεί πέντε γκολ. Επομένως έχει αμυντικά θέματα και ο Ιβάν Τρισκόφσκι με την παρέα του θα προσπαθήσουν να τα εκμεταλλευθούν, κάνοντας τη ζημιά. Δεν είναι ανίκητη λοιπόν η Γάνδη. Οπότε, η ΑΕΚ με την εμπειρία των συμμετοχών στο Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία χρόνια, την ομοιογένεια, αλλά και την ποιότητα στο ρόστερ, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, προχωρώντας στη διοργάνωση.
Ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί στο ΑΕΚ Αρένα έχει βαρύνουσα σημασία. Νίκη με μηδέν παθητικό θα αποτελέσει το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα προς το μεγάλο στόχο της πρόκρισης. «Κλειδί» για μία ακόμη φορά θα είναι σωστή μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας και συνάμα η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στοιχεία που έχει δείξει ότι διαθέτει το σύνολο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Αν καταφέρει και τα ξεδιπλώσει στις διπλές αναμετρήσεις με τη Γάνδη θα είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω, φτάνοντας στην πρόκριση. Μία πρόκριση που αν έρθει πιθανόν να της φέρει πιο βατό αντίπαλο σε σχέση με τη Γάνδη, μιας και θα είναι στους δυνατούς της κλήρωσης.














