aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Οι δοκιμές και η προτίμηση

ΑΕΚ: Οι δοκιμές και η προτίμηση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στο τέταρτο καλοκαιρινό φιλικό της η ΑΕΚ νίκησε προχθές με 2-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και έδειξε ακόμα πιο έτοιμη για το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Αντόνι Ιραόλα για πρώτη φορά εφάρμοσε ως αρχικό σχηματισμό το 3-5-2, κάτι που δείχνει ότι θέλει να δώσει την ευχέρεια στην ομάδα του να μπορεί να αναπροσαρμόζει το πλάνο της αναλόγως των περιστάσεων. Ωστόσο, είναι γενικά φανερή η προτίμησή του στο 4-3-3 το οποίο δούλεψε περισσότερο στην προετοιμασία. Απέναντι στο Παραλίμνι χρησιμοποίησε και τους δύο σχηματισμούς.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι σε τέσσερα φιλικά, η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ, ενώ σκόραρε τρεις φορές. Αμυντικά πέτυχε το τέλειο, όμως επιθετικά ακόμη «ψάχνεται» μιας και δεν έχει το εύκολο γκολ. Σίγουρα η απουσία του Φλοριάν Τολεμές διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Ο Γάλλος δεν αναμένεται να είναι έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας, μιας και εξακολουθεί να είναι τραυματίας και να μην προπονείται.

Επίσης, δεν αγωνίστηκαν προχθές στο ΑΕΚ Αρένα οι τραυματίες Αντωνιάδης, Λαμπάν και Μοϊσόφ. Ο τελευταίος είχε κάποιες ενοχλήσεις στο σημείο που τραυματίστηκε πρόσφατα και προτιμήθηκε να μείνει εκτός. Τραυματίας αποχώρησε ο Νταβίδ Καταλά, μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από χτύπημα που δέχθηκε. Ο πολύπειρος αμυντικός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και θα διαφανεί σύντομα αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα.

Χθες, οι ποδοσφαιριστές έκαναν αποθεραπεία με τον Καταλά να απέχει, ενώ σήμερα έχει δοθεί ρεπό. Εν τω μεταξύ, ο Ηλίας Χαραλάμπους βρέθηκε χθες στην Ιρλανδία, όπου παρακολούθησε από κοντά τον επαναληπτικό της Ντάνταλκ με τη Λεβάντια Ταλίν.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ