aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Οι… άλλες μετεγγραφές του Κόντε

ΑΕΚ: Οι… άλλες μετεγγραφές του Κόντε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τρεις ποδοσφαιριστές με κοινό παρονομαστή ότι, παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και την άτυχη σεζόν λόγω τραυματισμών, παρέμειναν στην ΑΕΚ. Ο λόγος ασφαλώς για τους Ντανιέλ Μοϊσόφ (32), Ακοράν Ρέγιες (37) και Φλοριάν Τολεμές (34). Οι πρώτοι δύο ανανέωσαν το συμβόλαιό τους και ο τρίτος διατηρεί για ακόμη ένα χρόνο.

Θα περίμενε κανείς ότι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μόλις που έγραψαν μαζί 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα 2019-20, θα έπαιρναν πόδι από το ΑΕΚ Αρένα. Αντιθέτως, ποντάροντας στην ποιότητα και την εμπειρία τους, ο Αρνάλ Κόντε (φωτό κέντρο) άναψε το πράσινο φως για την παραμονή τους.

Ο τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπρασίνων πιστεύει πως έχουν ακόμα… ποδοσφαιρικά ψωμιά, ελπίζοντας ότι θα αποδειχτούν πιο ανθεκτικοί στην επόμενη σεζόν. Δίχως τραυματισμούς και με την κατάλληλη προετοιμασία, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ προσδοκεί σε αυτό που λέγεται «εσωτερικές μετεγγραφές» και δεν έχει παρά να ελπίζει σε δικαίωσή του.

Κάτι που ίσως αποδειχτεί σύμμαχος των τριών παικτών και γενικά της λαρνακιώτικης ομάδας είναι οi λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους. Σίγουρα οικονομικά και για λόγους πρεστίζ αποτελεί πλήγμα η αποτυχία εξασφάλισης θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο ουδέν κακόν αμιγές καλού. Σε… ελεύθερη μετάφραση, η ΑΕΚ θα έχει την προσοχή της αποκλειστικά στραμμένη στις εγχώριες υποχρεώσεις, απαλλαγμένη από τα βαρίδια των ευρωπαϊκών. Γεγονός που μπορεί να συντελέσει στην αποφυγή της αλυσίδας τραυματισμών, που ταλαιπώρησαν τους κιτρινοπράσινους τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στο κεφάλαιο των ανανεώσεων, ας μην ξεχνάει κανείς ότι παραμένει μετέωρος ο Έκτορ Χέφελ. Ο 24χρονος Ολλανδός δείχνει προτίμηση σε άλμα εκτός Κύπρου, ωστόσο ο Κόντε παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι τελικά θα εξασφαλίσει ακόμη ένα μεγάλο «ναι» από ποδοσφαιριστή του ρόστερ της σεζόν 2019-20.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ