aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Οι 5+1 που τη… γλυτώνουν

ΑΕΚ: Οι 5+1 που τη… γλυτώνουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από τη «σκούπα» του Τσάβι Ρόκα λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές θα γλυτώσουν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Καταλανός προτίθεται να διατηρήσει έξι από αυτούς, πέντε του καταλόγου Α και έναν του καταλόγου Β.

Ο «αειθαλής» Ακοράν Ρέγιες και ο U22 Τάντι αναμένεται να υπογράψουν νέο συμβόλαιο, ενώ οι Ιβάν Τρισκόφσκι, Στεφάν Σπιρόφσκι, Μικέλ Γκονθάλεθ και Τζοάν Τρουγιόλς εκτός απροόπτου θα τιμήσουν το υφιστάμενο.

Έξι ποδοσφαιριστές ασφαλώς είναι μικρός αριθμός για να ειπωθεί ότι παραμένει κάποια βάση, στην οποίαν θα στηριχθεί η προσπάθεια της σεζόν 2021-22. Από τη στιγμή που, αν επιβεβαιωθεί ότι όντως θα παραμείνουν και οι έξι, θα αφιχθούν 10 μη γηγενείς ποδοσφαιριστές συν κάποιοι U22 ή Κύπριοι παίκτες, γίνεται αντιληπτό ότι ο βασικός κορμός δεν υπάρχει. Θα δημιουργηθεί.

Μία νέα θέση του καταλόγου Α, μάλιστα, όπως διέρρευσε από προχθές, έχει ήδη βρει τον κάτοχό της. Απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση της απόκτησης του Τιάγκο Φερέιρα, ο οποίος βρήκε τον πέμπτο κυπριακό σταθμό της καριέρας του, μετά το πέρασμά του από την Πάφος FC, τον Οθέλλο, τη Νέα Σαλαμίνα και την Ομόνοια. Μάλιστα, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του, στα 34 χρόνια του πάει στην ΑΕΚ ως πρωταθλητής από τους πράσινους, με αρκετές εμπειρίες σε ομάδα που πρωταγωνιστεί.

Στοιχεία που ταιριάζουν στο προφίλ των ποδοσφαιριστών που αναζητεί ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής, για να δημιουργήσει σύνολο ικανό να οδηγήσει τους Λαρνακείς ξανά σε διεκδίκηση τίτλων και κατά συνέπεια στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ