aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Οφειλόμενη απάντηση και η νέα πρόκληση

ΑΕΚ: Οφειλόμενη απάντηση και η νέα πρόκληση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η νίκη στο ντέρμπι με την Ομόνοια ήταν «οφειλόμενη απάντηση» της ΑΕΚ στα όσα ακούστηκαν μετά την ισοπαλία με τη Σαλαμίνα, αλλά και σε όσους βιάστηκαν να κρίνουν τον Ιραόλα. Ήταν όμως και «απάντηση» -όχι πως έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο- ως προς τις δυνατότητες, τους στόχους και το βεληνεκές των επιδιώξεών της! Το Σάββατο η ομάδα της Λάρνακας έχει μπροστά της άλλη μια πρόκληση, που δεν είναι άλλη από τον αγώνα για το Σουπερ καπ με τον ΑΠΟΕΛ.

Για την ΑΕΚ, μετά την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η κατάκτηση του Σούπερ καπ (και φυσικά την κατάκτηση του κυπέλλου) είναι αποτελεί έναν ακόμα από τους στόχους της φετινής σεζόν. Το αγωνιστικό ανάστημα της ομάδας «μεγάλωσε» και «ψήλωσε» γι’ αυτό και δεν «αδιαφορεί» για κανέναν τίτλο που βρίσκεται στο δρόμο της.

Ο Αντόνι Ιραόλα, αφού χαμήλωσε τους τόνους μετά τη νίκη επί της Ομόνοιας (αν και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ανέβηκαν σε απαγορευτικό βαθμό), σκέφτεται και «χαρτογραφεί» τον μεθαυριανό αγώνα. Δεν αναμένεται να σημειωθούν θεαματικές αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ κάποιες διαφοροποιήσεις θα είναι υποχρεωτικές. Όπως για παράδειγμα ο τραυματισμός του Θωμά Ιωάννου, ενώ οι Τέτε και Τρουγιόλς παραμένουν αμφίβολοι.

Όσον αφορά τον Γιάννου, ο Ελλαδίτης επιθετικός θα απουσιάσει και από το παιγνίδι αυτό, καθώς θα είναι το πέμπτο, συμπεριλαμβανομένων της 1ης και 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, όταν η ΑΕΚ κληθεί να δώσει τους δυο εξ αναβολής αγώνες της. Κι αυτό επειδή ο ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και η ποινή έχει ισχύ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο τεχνικός των κιτρινοπράσινων, ίσως δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές έχουν πολλά αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει πως θα υποτιμήσει τη διοργάνωση. Ο στόχος δεν αλλάζει και η ΑΕΚ θα επιδιώξει να προσθέσει στο παλμαρές της, το πρώτο Σούπερ καπ στην ιστορία της. Κάτι άλλωστε που θέλουν και θα το απαιτήσουν και οι οπαδοί της ομάδας, που αναμένεται να δώσουν και σ’ αυτόν τον αγώνα έντονα το «παρών» τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ