aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ο πολύτιμος χρόνος του Σπόλιαριτς

ΑΕΚ: Ο πολύτιμος χρόνος του Σπόλιαριτς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με την Πάφος FC (2-0), ο Ματίγια Σπόλιαριτς πρόσθεσε άλλο ένα ματς στο ενεργητικό του. Προψές ήταν βασικός για την Εθνική Κύπρου απέναντι στον Άγιο Μαρίνο (4-0), παίρνοντας και άλλο πολύτιμο χρόνο συμμετοχής, που τόσο τον είχε ανάγκη. Έτσι, μετά από 90 λεπτά στο «Στέλιος Κυριακίδης» και άλλα 62’ στο Σεραβάλε, ο βαθμός ετοιμότητάς του βελτιώθηκε κατά πολύ.

Επιστρέφοντας λοιπόν σήμερα στις προπονήσεις της ΑΕΚ, αφού η αποστολή της Κύπρου αφίχθηκε χθες στη Λάρνακα, θα υπολογίζεται για το σημαντικό παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Ομόνοια. Δεδομένου μάλιστα ότι στην Πάφο είχε καλούτσικη παρουσία, ενώ -ασχέτως της χαμηλής δυναμικότητας του Αγίου Μαρίνου- είχε και προψές θετική εμφάνιση, έχοντας οργανωτικά καθήκοντα.

Όλα συνηγορούν λοιπόν ότι μετά τον παραγκωνισμό του στα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, έφτασε η ώρα που υπολογίζεται σοβαρά από τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ασφαλώς, η παρουσία και άλλων ποιοτικών μέσων, όπως π.χ. οι Ιβάν Φιόλιτς και Έκτορ Χέφελ, δεν προεξοφλεί την παρουσία του Κύπριου διεθνούς στο αρχικό σχήμα. Ο Βάσκος προπονητής προτίθεται να διαλέγει ποδοσφαιριστές για το εκάστοτε αρχικό σχήμα αναλόγως του αντιπάλου, του σχηματισμού που θα εφαρμόσει και φυσικά των διαθέσιμων επιλογών.

Πάντως, ο Σπόλιαριτς είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές στους οποίους ποντάρουν πολλά οι κιτρινοπράσινοι, τόσο για την τρέχουσα σεζόν όσο και σε βάθος χρόνου. Ο Άντερ Μουρίγιο τον επέλεξε για να δώσει λύσεις οργανωτικά και δημιουργικά, σε μία περίοδο που αποχώρησε ο μέσος-σταθμός των Λαρνακέων, Χόρχε Λαρένα. Ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής, όμως, πιστεύει ότι ο νεοαποκτηθείς κεντρώος έχει να δώσει πολλά στην ΑΕΚ και στο μέλλον, εξού και το τριετές συμβόλαιο που υπογράφηκε πριν από μερικούς μήνες. Άλλωστε είναι μόνο 22 χρονών.

Σίγουρα, όμως, η τρέχουσα σεζόν μπορεί να αποδειχτεί και διδαχτική γι’ αυτόν. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι η παρουσία του στην Αλκή (δανεικός από τον Απόλλωνα), ήταν η πρώτη «γεμάτη» αγωνιστική περίοδος γι’ αυτόν. Στη δεύτερή του, ο βαθμός δυσκολίας και απαιτήσεων ανεβαίνει, αφού πλέον βρίσκεται σε ομάδα που στοχεύει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ