aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ο Κανέδα δεν… πεθαίνει για κανέναν

ΑΕΚ: Ο Κανέδα δεν… πεθαίνει για κανέναν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάθε προπονητής έχει τον τρόπο σκέψης του και τα σημάδια που τον χαρακτηρίζουν. Πλέον υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις για τον Νταβίδ Κανέδα και το συμπέρασμα μετά τα πρώτα δύο ματς της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν είναι: Δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς που… πεθαίνουν για τη φιλοσοφία τους.

Αν παρακολουθήσει κάποιος τα ματς των Λαρνακέων, θα καταλάβει ότι ο Καταλανός κόουτς δεν «τρελαίνεται» αν η ομάδα του παίζει με τρεις, με τέσσερις ή με πέντε παίκτες στην άμυνα. Ψάχνοντας το θέμα, μας ειπώθηκε ότι θεωρεί πως το σύνολο πρέπει να προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αναλόγως της εξέλιξής του και φυσικά σε σχέση με τον αντίπαλο (διότι «καμιά ομάδα δεν παίζει… μόνη της»).

Εύκολο να το λέει κανείς, μα άλλο η θεωρία και διαφορετικό η πράξη. Γι’ αυτό και ο Κανέδα δούλεψε πολύ κατά την προετοιμασία ώστε να ξέρει ο κάθε ποδοσφαιριστής τον ρόλο του. Το «φροντιστήριο» περιελάμβανε: 1) Πώς ανταποκρίνεται ο καθένας αναλόγως των συνθηκών του αγώνα και 2) Πώς αναπροσαρμόζεται σε σχέση με τον στόχο που έχει η ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Υπάρχει όμως και μία σταθερά στην αγωνιστική φιλοσοφία του: «Είτε έχει υπέρ της σκορ, είτε είναι ισοπαλία είτε προηγείται ο αντίπαλος, η ΑΕΚ θα πρεσάρει ασταμάτητα όταν δεν έχει την μπάλα στην κατοχή της, σε όλο το 90λεπτο». Αυτός είναι ο κανόνας του.

Επίσης, όταν βλέπει κάτι που δεν του αρέσει, δεν μένει απαθής και τρέχει να το αλλάξει. Για παράδειγμα, μέσα στη μέθη που έφερε το ευρύ 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ, κάπου σκεπάστηκε ο εκνευρισμός του για κάποια λάθη του Θωμά Ιωάννου στο πρώτο ημίχρονο. Αποτέλεσμα ήταν η αντικατάσταση του Κύπριου αριστερού μπακ από τον Φερνάντο Γκαρσία με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ