aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ο Αυγουστή... ξήλωσε, έραψε και δικαιώνεται

ΑΕΚ: Ο Αυγουστή… ξήλωσε, έραψε και δικαιώνεται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήταν Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου όταν, μετά το βαρύ 0-3 από την ΑΕΛ στο Τσίρειο, ο Σωφρόνης Αυγουστή προμήνυε ριζικές αλλαγές στην ΑΕΚ. Ο Κύπριος προπονητής «ξήλωσε» την ενδεκάδα από το αμέσως επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό (2-1), προχωρώντας σε έξι διαφοροποιήσεις, ενώ στις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα (0-2), την Ομόνοια (0-1) και την προχθεσινή με την Ανόρθωση (2-1) δείχνει ότι βρήκε τον σταθερό κορμό.

Στα τελευταία τρία ματς, λοιπόν, διατήρησε εννιά ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα, τους Μολ, Τάντι, Αντωνιάδη, Ιωάννου, Σπιρόφσκι, Χέιτλι, Ακοράν, Μακρή και Τρισκόφσκι. Σταθεροί στην ενδεκάδα των τελευταίων δύο παιχνιδιών ήταν επίσης οι Γκονθάλεθ και Σπόλιαριτς. Φαίνεται λοιπόν ότι πρόκειται για την ενδεκάδα που συγκεντρώνει την προτίμηση του Κύπριου προπονητή, ο οποίος εμπιστεύεται σταθερά στα αντίστοιχα ματς ως αλλαγή τους Φερνάντεθ, Χάουγκεν, Τολεμές και Γκαρσία.

Η πίστη σε σταθερό σχήμα ή, έστω, σε ενδεκάδα χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις, καθώς και σε σταθερές επιλογές από τον πάγκο, δικαιώνει την τεχνική ηγεσία των κιτρινοπράσινων βάσει των πεπραγμένων εντός αγωνιστικού χώρου. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση δίχως αντίκρισμα στο ΓΣΠ με την Ομόνοια, ήρθε το τρίποντο με ανατροπή και καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Ανόρθωση.

Όσο για τη συνέχεια, το επόμενο ματς είναι με την ΑΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα την ερχόμενη Κυριακή και δεν υπολογίζονται οι Ναούμ, Κωνσταντίνου και Τρουγιόλς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σούτερντεν. Αντιθέτως, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η επιστροφή του Λαφράνς στις προπονήσεις. Αναφορικά με την ποινή μίας αγωνιστικής του Χέιτλι, για τις δύο κίτρινες κάρτες στη β’ φάση, θα την εκτίσει απέναντι στον Ολυμπιακό και θα είναι διαθέσιμος απέναντι στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ