aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ο αναμενόμενος και η έκπληξη

ΑΕΚ: Ο αναμενόμενος και η έκπληξη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για τον ποδοσφαιριστή που θα αποδεσμεύσει η ΑΕΚ, ώστε να αδειάσει θέση τον Ιανουάριο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Τσάβι Ρόκα θέλει να την ενισχύσει, δεν θα αργήσει η ώρα που θα κατασταλάξει στην απόφασή του.

Όπως γράψαμε ξανά, κύριο μέλημά του είναι η ενίσχυση με φορ και δημιουργικό μέσο, ο ένας εκ των δύο κάτω των 21 ετών. Επομένως, θα φύγει τουλάχιστον ένας παίκτης. Προς το παρόν ξεπροβάλλουν δύο κύριοι υποψήφιοι προς αποχώρηση, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέση κοινοτικού. Για τον Χουάν Τρουγιόλς ήταν αναμενόμενο, αλλά για τον Χαβιέ Γαρίδο αποτελεί έκπληξη.

Ο πρώτος έχει μόλις τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σε σύνολο 180 λεπτών, ενώ αγωνίστηκε και 90 λεπτά στο κύπελλο με την Ομόνοια Αραδίππου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Γι’ αυτό και είναι λογικό να είναι επισφαλής η θέση του.

Ωστόσο, οι παράγοντες των κιτρινοπρασίνων δεν βιάζονται να κλείσουν το θέμα. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Ρόκα πιστεύει στην αξία του γι’ αυτό και ίσως παραχωρηθεί δανεικός ο Ισπανός αμυντικός (σε περίπτωση που παρθεί απόφαση να διαγραφεί από το ρόστερ).

Σε ενδεχόμενο που παραμείνει όμως ο Τρουγιόλς, υπάρχει στο μυαλό του Καταλανού τεχνικού διευθυντή το σενάριο φυγής του Γαρίδο. Απλούστατα διότι για τη θέση του αριστερού μπακ υπάρχει ακόμα η έμπειρη λύση του Ηλία Χαραλάμπους και η ελπιδοφόρα επιλογή του Θωμά Ιωάννου. Σε καμία άλλη θέση δεν υπάρχει τόση πληρότητα και μάλιστα με δύο Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Προς το παρόν λοιπόν, αυτές είναι οι σκέψεις του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Πάντοτε, όμως, υπάρχει το ενδεχόμενο ανατροπής, αφού ο τερματισμός συμβολαίου και μάλιστα μεσούσης της περιόδου, δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ εύκολη υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ