aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ντέρμπι, διακοπή και «καυτό» 20ήμερο

ΑΕΚ: Ντέρμπι, διακοπή και «καυτό» 20ήμερο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μετά το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με την Ανόρθωση και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Nations League, η ΑΕΚ θα εισέλθει σε «καυτό» αγωνιστικό 20ήμερο. Διότι από την 11η έως και τη 14η αγωνιστική ορίστηκαν μεσοβδόμαδα ένα εξ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος και ένα ματς κυπέλλου.

Κατά συνέπεια, οι κιτρινοπράσινοι θα έχουν αγωνιστική υποχρέωση κάθε τρεις με πέντε ημέρες. Το «μενού» μάλιστα περιλαμβάνει ντέρμπι στις δύο διοργανώσεις, αναμετρήσεις-παγίδες και αντίπαλο-εφιάλτη. Όλα αυτά ασφαλώς υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο κορωνοϊός, που εισέβαλε για τα καλά στη ζωή μας, δεν θα επιφέρει νέα αλλοίωση του προγράμματος πρωταθλήματος.

Με το που θα επαναρχίσει λοιπόν το πρωτάθλημα μετά τις υποχρεώσεις στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, η ομάδα της Λάρνακας θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα (Κυριακή 22/11) και τρία 24ωρα αργότερα θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ (Τετάρτη 25/11) σε νοκ άουτ παιχνίδι κυπέλλου. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Δασάκι για να αντιμετωπίσει τον Εθνικό (Δευτέρα 30/11) και έπειτα θα επιστρέψει στο ΑΕΚ Αρένα για την αναμέτρηση με τον αρκετά υπολογίσιμο Ολυμπιακό (Σάββατο 5/12). Μεσοβδόμαδα πάλι θα διεξαχθεί στη Λάρνακα το εξ αναβολής παιχνίδι με την Πάφος FC (Τετάρτη 9/12) και τέλος, τέσσερις ημέρες αργότερα, η ΑΕΚ θα δώσει το παιχνίδι με τον «στενό κορσέ» της, που λέγεται Νέα Σαλαμίνα (Κυριακή 13/12).

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι ο Ζοάν Καρίγιο θα χρειαστεί όσο το δυνατόν πιο φρέσκους τους ποδοσφαιριστές του και «γεμάτο» έμψυχο δυναμικό, για να αντεπεξέλθουν οι κιτρινοπράσινοι στο απαιτητικό πρόγραμμά τους.

Ο Καρίγιο θα στηριχτεί στο ντέρμπι της ΑΕΚ με την Ανόρθωση την Κυριακή, κατά πάσα πιθανότητα, στο ρόστερ που είχε στη διάθεσή του κόντρα στον Ερμή. Διότι, με τα δεδομένα που ίσχυαν έως χθες, δύσκολα θα είναι έτοιμοι οι Ακοράν Ρέγιες, Ντανιέλ Μοϊσόφ, Κάρλες Πλάνας και Κωνσταντίνος Ραφαήλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ