aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Να ξορκίσει τον… κακό της δαίμονα

ΑΕΚ: Να ξορκίσει τον… κακό της δαίμονα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στις 2 Οκτωβρίου 2016, η ΑΕΚ έφυγε με το «διπλό» από το Στάδιο «Αμμόχωστος», επικρατώντας με 1-0 χάρις σε γκολ του Ακοράν. Εκ τότε, κι ας έχουν περάσει πέρα των τριών χρόνων, η ομάδα της Λάρνακας αγνοεί τη νίκη επί των ερυθρολεύκων εκτός έδρας. Έχει καταστεί… ο κακός της δαίμονας, τον οποίο θα θελήσει να ξορκίσει στη σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τις προηγούμενες δύο σεζόν, 2017-18 και 2018-19, η ΑΕΚ σε τρεις αγώνες που κλήθηκε να δώσει απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα εκτός έδρας, πήρε ένα βαθμό. Μέτρησε μιαν ισοπαλία και δύο ήττες. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017-18 έχασε με 1-0 και πέρσι, αρχικά απέσπασε ισοπαλία 1-1 και ακολούθως στα πλέι οφ ηττήθηκε και πάλι με 1-0. Μάλιστα, στην περσινή περίοδο δεν κέρδισε τη σημερινή αντίπαλό της ούτε στο ΑΕΚ Αρένα αφού για την Α’ φάση ηττήθηκε (0-1) και στα πλέι οφ εξήλθαν ισόπαλες (1-1).

Θα μπορέσει αυτή τη φορά η ΑΕΚ να φύγει νικήτρια από το «Αμμόχωστος» και να τερματίσει το αρνητικό σερί; Την απάντηση θα δώσουν οι ποδοσφαιριστές της, που παρουσιάζονται αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη στενή και δραματική νίκη επί της Δόξας. Η ΑΕΚ, που αν και παραμένει αήττητη, δεν ικανοποίησε με το ποδόσφαιρο που παρουσίασε έως τώρα, εάν θέλει να υλοποιήσει τους στόχους της, θα πρέπει να ανεβάσει και την απόδοσή της αλλά να πάρει και νίκες. Με τις ισοπαλίες (μετρά έξι σε εννιά αγώνες) δεν πάει πουθενά.

Ο Ιδιάκεθ έχει αυξημένες επιλογές, αφού οι Σάστρε, Γιάννου και Τρισκόφσκι προπονήθηκαν κανονικά και θα είναι στην αποστολή. Θα απουσιάσει μόνο ο Ακοράν. Υπάρχουν οι επιλογές, λοιπόν, για το καλύτερο δυνατό σχήμα, αυτό που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο τρίποντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ