aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαAEK: Να ένα ενθαρρυντικό νέο

AEK: Να ένα ενθαρρυντικό νέο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μία συχνή κουβέντα για την ΑΕΚ των τελευταίων δύο σεζόν έχει να κάνει με την εξάρτησή της από τα γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι. Ακόμα και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του προπονητή της, Σωφρόνη Αυγουστή, έγινε σχετική ερώτηση. Πάντως, στο αμέσως επόμενο ματς ήρθε το 4-1 εις βάρος της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» και μάλιστα δίχως να σκοράρει ο Σκοπιανός αρχισκόρερ της.

Να λοιπόν ένα ενθαρρυντικό νέο, που οι Λαρνακείς έχουν κάθε λόγο να εύχονται όπως αποτελέσει προμήνυμα για τη συνέχεια. Διότι αν και η ομάδα της Λάρνακας έχει πάρει γκολ από τους επιθετικούς της, προς το παρόν ακόμα δεν εντοπίζεται άξιος συμπαραστάτης του Τρισκόφσκι, ο οποίος σκόραρε εννιά φορές στο τρέχον πρωτάθλημα. Θα μπορούσε ασφαλώς ο αριθμός να ήταν μεγαλύτερος, εάν δεν είχε ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό, που τον υποχρέωσε να χάσει παιχνίδια και προπονήσεις.

Τον ακολουθούν οι Χοσέ Ναράνχο με 5 γκολ, ενώ οι Ανδρέας Μακρής, Φλοριάν Τολεμές και Ακοράν Ρέγιες έχουν από τέσσερα. Δύο έχουν οι Φερνάντο Γκαρσία και Άβρααμ Γκοσνάλες (διεγράφη λόγω τραυματισμού), ενώ από ένα πέτυχαν οι Τόμας Χέιτλι, Στεφάν Σπιρόφσκι και Τζοάν Τρουγιόλς.

Η ΑΕΚ αριθμεί λοιπόν μόνο δέκα σκόρερ στο εν εξελίξει πρωτάθλημα, δείγμα του ότι δεν υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα σε ικανοποιητικό βαθμό. Άλλωστε, τα 33 γκολ που έχει πετύχει είναι τα λιγότερα σε 22 αγωνιστικές από την περίοδο 2013-14. Ήταν η τελευταία σεζόν πριν από την εποχή της προεδρίας του Άντρου Καραπατάκη, που σταθεροποίησε τους κιτρινοπρασίνους σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι σκόρερ της ΑΕΚ

Ιβάν Τρισκόφσκι 9
Χοσέ Ναράνχο 5
Ανδρέας Μακρής 4
Φλοριάν Τολεμές 4
Ακοράν Ρέγιες 4
Φερνάντο Γκαρσία 2
Άβρααμ Γκονσάλες 2
Τόμας Χέιτλι 1
Στεφάν Σπιρόφσκι 1
Τζοάν Τρουγιόλς 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ