aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Να αφήσει πίσω τα συμπτώματα και να κερδίσει το... στοίχημα

ΑΕΚ: Να αφήσει πίσω τα συμπτώματα και να κερδίσει το… στοίχημα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κακά τα ψέματα! Η αποστολή της ΑΕΚ στο ΓΣΠ απέναντι στην Ομόνοια είναι προσπάθεια ανατροπής προγνωστικών. Όχι μόνο επειδή μετρά ήδη δύο ήττες στην τρέχουσα σεζόν από την αποψινή (19:00, Primetel) αντίπαλό της. Πάει στην έδρα της πρωτοπόρου και πρώτου φαβορί πλέον για τον τίτλο, έχοντας ξεχάσει πότε νίκησε σε ντέρμπι.

Για να φτάσει στην έκπληξη (περί τέτοιας πρόκειται), ασφαλώς, θα χρειαστεί να αφήσει πίσω τα συμπτώματα προηγούμενων, ανάλογης δυσκολίας, παιχνιδιών. Διότι αν και άρχιζε ελπιδοφόρα και με διάθεση, μια κακή στιγμή άλλαζε άρδην τα ψυχολογικά δεδομένα και ερχόταν αναπόφευκτα η ήττα. Έτσι έγινε στο Τσίρειο με την ΑΕΛ (0-3), έτσι και στο ΑΕΚ Αρένα με τον Απόλλωνα (0-2), που αποτελούν τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Σωφρόνη Αυγουστή ότι η ομάδα δεν θα το βάλει κάτω και θα παλεύει για να φτάσει σε νίκες, έως τώρα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Είναι και αυτό ένα στοίχημα για τον Κύπριο προπονητή, ο οποίος τελεί πλέον υπό την εξέταση του Τσάβι Ρόκα. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής θα αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν στην ομάδα της Λάρνακας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δίχως να εξαιρείται το τεχνικό τιμ.

Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα, στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, απέναντι σε Ολυμπιακό και Απόλλωνα, ήταν κατά τα 10/11 ίδια. Σε σχέση με το ματς απέναντι στους μαυροπράσινους, ο Κύπριος προπονητής έριξε απέναντι στους κυανόλευκους τον Χοσέ Ναράνχο αντί του Φλοριάν Τολεμές. Οι δύο τους λοιπόν μαζί με τους Μολ, Tάντι, Μοϊσόφ, Αντωνιάδη, Ιωάννου, Χέιτλι, Σπιρόφσκι, Ακοράν, Μακρή και Τρισκόφσκι θέτουν γερή υποψηφιότητα για να αρχίσουν απέναντι στην Ομόνοια.

Αναφορικά με τα αγωνιστικά δεδομένα, ο Νιλς Σούτερντεν θα είναι στην αποστολή. Αντιθέτως, δεν υπολογίζονται οι Γιώργος Ναούμ και Κέβιν Λαφράνς. Ο πρώτος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Γάλλος αμυντικός ταλαιπωρείται από ίωση σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση. Εννοείται ασφαλώς πως εκτός πλάνου είναι ο Τζοάν Τρουγιόλς, ο οποίος, πέρα από την ποινή έξι αγωνιστικών που του επεβλήθη από τον αθλητικό δικαστή, σύμφωνα με απόφαση της ΑΕΚ δεν θα αγωνιστεί ξανά στο τρέχον πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ