aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ-Μυτίδης: Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…

ΑΕΚ-Μυτίδης: Αν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Νέστορας Μυτίδης έστειλε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα, από την ημέρα που επέστρεψε στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόντα. Μετά τα δύο γκολ στον υγιεινό περίπατο επί της Αναγέννησης (6-0), ήρθαν τα πιο σοβαρά διαπιστευτήρια: καλή εμφάνιση που συνδυάστηκε με γκολ και ασίστ στον επαναληπτικό με την Ανόρθωση (2-2).

Πλέον ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως δεν είναι δεμένα τα χέρια του αναφορικά με την κορυφή της επίθεσης (αρχικά είχε μόνο τον Αντρέ Άλβες, μετά παραγκωνίστηκε και μετά παραχωρήθηκε στην Ανόρθωση). Ο Κύπριος φορ έδειξε προχθές ότι μπορεί να προσφέρει μία αξιόπιστη λύση πέραν του Φλοριάν Τολεμές.

Άλλωστε, δεν είναι σημερινός, ούτε χθεσινός στην ομάδα της Λάρνακας. Η αξία του είναι γνωστή και το θετικό είναι ότι δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Μαζί με τον Γάλλο συνθέτουν ένα καλό δίδυμο φορ, ενώ μπορεί να προσφέρει λύσει και ως εξτρέμ.

Από την πλευρά του, ο Τσάβι Ρόκα παρακολουθεί στενά την πορεία του και ετοιμάζει τα βήματά του ενόψει του σχεδιασμού της επόμενης σεζόν. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής προκρίνει την παρουσία επιλογών πρώτης γραμμής και δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει για τον διεθνή φορ, τον οποίον γνωρίζει πολύ καλά.

Η Ρόντα έχει τα δικαιώματα του Μυτίδη, καθώς το συμβόλαιο που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι είναι διάρκειας 2+1 χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όμως, ισχύει το «σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να έχει ο πεθερός».

Σε ελεύθερη μετάφραση, αν η ΑΕΚ αποφασίσει να τον κρατήσει και είναι σύμφωνος ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, οι παράγοντές της εκτιμούν πως μπορούν να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση του ολλανδικού συλλόγου.

Η παραμονή του Μυτίδη στην ομάδα της Λάρνακας λοιπόν, είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τον Ρόκα στο εγγύς μέλλον. Κυρίως αν η απόδοσή του στη συνέχεια του πρωταθλήματος κυμανθεί στο επίπεδο του αγώνα της περασμένης Τετάρτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ