aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Μust win» και… κάτι ψιλά

ΑΕΚ: «Μust win» και… κάτι ψιλά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όπως ισχύει για κάθε ομάδα που είναι φαβορί στην έδρα της, το σημερινό είναι ανάμεσα στα «must win» παιχνίδια της ΑΕΚ, που θα υποδεχτεί την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (19:00). Πέραν τούτου, όμως, υπάρχουν επιπλέον κίνητρα για να πάρει το τρίποντο στο ΑΕΚ Αρένα.

Κατ’ αρχάς, μετά το προψεσινό 1-1 της Ομόνοιας με τον Ολυμπιακό, ενδεχόμενη νίκη θα φέρει την ομάδα της Λάρνακας στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση (θα πιάσει κορυφή αν στραβοπατήσει σήμερα η Ανόρθωση στο Μακάρειο κόντρα στη Δόξα).

Έπειτα, ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (Σάββατο 2 Νοεμβρίου) και οι Λαρνακείς θέλουν να προετοιμαστούν υπό τις καλύτερες ψυχολογικές συνθήκες. Γι’ αυτό και ούτε να ακούσει θέλει ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ το ενδεχόμενο δεύτερης σερί αγωνιστικής δίχως νίκη, αφού η ΑΕΚ προέρχεται από το 1-1 με την ΑΕΛ, ενώ από τα έξι ματς που έδωσε συνολικά νίκησε μόνο στα δύο!

Ούτε στο σημερινό παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα είναι λευκό το απουσιολόγιο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Οι Ακοράν Ρέγιες, Τζοάν Τρουγιόλς, Φλοριάν Τολεμές και Κάρλες Πλάνας δεν υπολογίζονται από τον Βάσκο προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος ευελπιστεί πως οι παρόντες θα καλύψουν τα κενά των απόντων και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Όσο για το επικρατέστερο πλάνο που θα εφαρμόσει σήμερα ο Βάσκος προπονητής, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε σχηματισμό 3-5-2. Ο Τόνιο Ραμίρεθ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τριάδα οι Φακούντο Γκαρσία (δεξιά), Μικέλ Γκονθάλεθ (κέντρο) και Σιμπρανχίντ Τάντι (αριστερά), ενώ μπακ χαφ θα είναι οι Ραούλ Ρουίθ (δεξιά) και Τέτε (αριστερά).

Οι Λουίς Σάστρε (ανασταλτικός) και Νάτσο Κάσες (κεντρικός) θα είναι το δίδυμο των χαφ, ο Ιβάν Φιόλιτς θα πάρει ρόλο επιτελικού και το δίδυμο κορυφής θα αποτελείται από τους Ιβάν Τρισκόφσκι και Απόστολο Γιάννου.

Υπάρχει, όμως, και το εναλλακτικό σενάριο του 3-4-3, με τον Γιάννου να μένει στον πάγκο και τον Ματίγια Σπόλιαριτς να αγωνίζεται ως δημιουργικός μέσος. Τέλος, ο Ντανιέλ Μοϊσόφ είναι διαθέσιμος μετά από καιρό και αν -κατά έκπληξη- αγωνιστεί βασικός, μάλλον θα πάρει τη θέση του Τάντι.

ΑΕΚ Αρένα και… τα μάτια της

Η ΑΕΚ έχασε οκτώ βαθμούς προς το παρόν, τους μισούς στην έδρα της σε ντέρμπι (Ομόνοια 2-2, Απόλλων 0-0). Θέλοντας όμως να διατηρήσει τη δυναμική που με τόσο κόπο έχτισε στο ΑΕΚ Αρένα την τελευταία τριετία, δεν θέλει να στραβοπατήσει σε τρίτο παιχνίδι και να μετρά μία νίκη σε τέσσερα εντός έδρας ματς. Γι’ αυτό και θα ήταν καλό γι’ αυτή να πάρει τη νίκη σήμερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ